Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jste zasáhl hodně citlivý bod G. R^

0 0
možnosti
MM

Pochopitelně je věcí oprávněného, zda pohledávku proti povinnému prodá komukoli za nižší cenu, o tom není žádná diskuse a v toms Vámi souhlasím. Nicméně, v tomto případě byla pohledávka koupena povinným, zastoupeným advokátkou, za peníze povinného. Mohl jednat přímo on s bankou, ale nejednal, nejde tedy o nekalý úmysl? Povinný evidentně finanční prostředky měl, ale nehradil, nejedná se tedy o trestný čin podvodu a poškozování veřitele?

1 0
možnosti
Foto

Z veřejných informací nelze udělat jednoznačný závěr ohledně případného spáchání trestného činu. Předpokládám ale, že to měla paní advokátka z hlediska zákona správně "ošetřené". S větší pravděpodobností byli nějak "zainteresováni" příslušní odpovědní pracovníci spořitelny. Takže spíše to vidím na korupci nebo podplácení...

4 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,72
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik