Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VO

V43í18t 61O73ž12a91n10a

1. 5. 2016 21:44

Všichni kritizují vývoz americké demokracie, ale vývoz čínského kapitalistického komunismu vám nevadí?

I kdyby tam měli otrokářství, tak to Čínu neopravňuje to území zabrat.

0 0
možnosti
VO

V31í21t 52O83ž79a96n53a

1. 5. 2016 21:43

Všichni kritizují vývoz americké demokracie, ale vývoz čínského kapitalistického komunismu vám nevadí?

I kdyby tam měli otrokářství tak Čínu neopravňuje to území zabrat.

0 0
možnosti
Foto

1. Hodně jsem četla o Tibetu, a to, co píšete, je pravda. Možná, že ta momentální čínská kuratela je pro Tibeťany i určitým přínosem. R^ 2. Pan poslanec M. Kalousek není tak neinteligentní, aby si neuvědomil, že občané ČR neprohlédnou, že jeho mávání tibetskou vlajkou je čiré pokrytectví a snaha o vlastní zviditelnění...

3. V ČTV má asi dobré kamarády, rádi ho tam vidí... :-/.

2 0
možnosti
VB

S vyvěšováním tibetské vlajky pokud se nepletu přišel Havel a samozřejmě byl následován svými obduvovateli. Domnívám se, že při návštěvě čínského prezidenta bychom se měli chovat jako hosté a zbytečně neprovokobvat, i když máme jiný názor. Připadá mi to jako kdyby do domu oběšence jsme přišli na návštěvu s provazem. Čína má tisíciletou historii a tradici, měli bychom se i od nepřítele učit do, co neumíme a neznáme.

2 0
možnosti
VH

Celkem souhlasím. Jen mne nevzrušuje návštěva policie na VŠ, přeci jenom jde o budovu ve vlastnictví státu, instituci dotovanou státem, takže by neměli vyvěšovat vlajku za účelem naštvání státní návštěvy. Byť chápu ty, které zase provokuje naše vlajka vedle rudé vlajky.

3 0
možnosti
JS

Nejsem si jistý, že Kalousek je to nejhorší z naší věrchušky, ale to je asi věc spíše osobní antipatie, než objektivního pohledu.

0 0
možnosti
BH

... zato je ale jisté, že je nejlepší... prostě špica... TOP...

0 0
možnosti
MO

Komunistickou Čínu nemusím. Ale Tibet - to byla středověká teokracie, nebyla to svobodná země. Nic, s čím bych se ztotožnil.

Pokud bych se chtěl vymezit proti Číňanům, tak bych se hlásil k civilizované, demokratické, moderní a vyspělé zemi, kterou Čínští komunisté nenávidí. A tou zemí je Tchaj-wan.

3 0
možnosti
JJ

J66i19ř66í 19J94o95n13á56š

15. 4. 2016 17:25

Už jednou jsem psal,že Kalousek má zřejmě ČT pod palcem,neboť kdykoli otevřu ČT (24,1,Události a komentáře nebo jakoukoli besedu),téměř vždy na mne bafne Kalousek.Už se bojím tu bednu pusti i na Primě,tam zase exceloval minulou neděli v Partii.No fuj...:-/

2 0
možnosti
LJ

Věta "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel." je chybná. Ne každý si to však uvědomuje.

Tibet byl střídavě svobodný a střídavě ovládán Mongoly či Mandžuskými vládci. Tibeťané však za své vládce považují představitele kláštěrů: dalajlámu, pančalámu... Hlavní z nich je dalajláma. Věří, že to je 14. vtělení jednoho z jejich bohů. Mladí lidé vstupují do klášterů na základě rozhodnutí rodičů. Dříve to byla jediná cesta, jak získat určité vzdělání. Pro nás je to značně odlišný svět. Že bychom ho měli tak moc obdivovat, to se mi nezdá.

Velmi podobné dějiny má Mongolsko. Byla to podobně zaostalá země, velkou moc tam měly budhistické kláštery, kterých tym bylo bepočet. V r. 1921 Mongolsko dobyla Rudá armáda a v r. 1924 se vytvořila Mongolská lidová republika. Za vlády komunistů byla naprostá většina klášterů zničena... Jediný rozdíl je v tom, že Mongolsko má velké nerostné bohatství, které tam dnes těží nadnárodní společnosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,58
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik