Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uveďte důvody, pro které by měla (údajně) Burza odmítnou kotaci papírů NWR. Zejména, když v té době byly kotovány na jiné burze.

Jak slušně nazvat žvanění některých blogerů?

0 0
možnosti

PS: Budu rád, když konkretizujete i selhání (údajné) všech ostatních orgánů a organizací Vámi jmenovaných. Jsem zvědav!!!

0 0
možnosti

Který zákon byl překročen, pokud více než 90% akcionář na valné hromadě odsouhlasil povinný výkup minoritních akcionářů? (Ústavnost příslušného zákona je zde irelevantní.) Moc by mně zajímalo, co udělal dohled nad akciovým trhem špatně. Nebo že by žvanil autor blogu - tomu nevěřím!

0 0
možnosti
Foto

Cenu za povinný odkup odsouhlasuje orgán dohledu (u nás ČNB) a zjevně byla cena odkupu v rozporu s reálnou hodnotou majetku...

0 0
možnosti

Všem chytrým diskutérům to budu připomínat znava a znova. OKD bylo privatizováno v lednu 1991. Vlády ČSSD (se Sobotkou ve funkci ministra financí) prodávaly "pouze" menšinový akcionářský podíl privátní společnosti.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, kdy byla společnost OKD privatizována, ale kdy a za jakých podmínek ztratil stát v roce 1997 vliv na společnost OKD. V roce 1991 žádná privatizace OKD neproběhla, došlo pouze na změnu právní formy (vznik akciové společnosti). Doporučuji studium faktů! Privatizace OKD je poměrně přesně popsána v otevřených zdrojích...:-)

0 0
možnosti

Kdysi jsem s Vami obcas souhlasil, ale tento clanek (a to jsem na NWR tratil) je plny polopravd a nesmyslu.

ad "V období od privatizace OKD do ruk podivné účelové „schránky“ s jménem NWR, jejímž hlavním představitelem byl (a asi stále je) Zdeněk Bakala (ZB), byla spousta příležitostí rozkrádání a likvidaci OKD zabránit."

Nikdo do rukou podivne schranky NWR neprivatizoval. OKD kupoval Carbon invest, teprve potom Bakala.

ad "Pokud by ČNB opravdu vykonávala efektivní dohled nad kapitálovým trhem, celá kauza OKD by se určitě vyvíjela jiným směrem..."

Nebudu hodnotit stav, kdy NWR byla regitrovana na prazske burze. Nicmene nyni je registrovana na burze v Londyne. Ostatne podivejte se na ISIN:SINNL0006282204

GB00B42CTW68

Ani jeden neni cesky. Takze kdyz pisete, ze by ZB na Zapade sedel, tak se ptam, proc tedy nesedi?

Nebyla cena cerneho uhli pri vstupu na burzu nepatrne jina, nez je ted? OKD nici dnes dve veci: uvery a nizka cena uhli.

Uvery jsou problem veritelu (a nejvetsi z nich je soucasny majoritni vlastnik AhG). S cenou uhli byste neudelal nic. Takze krach neni nelogicky, OKD neni jediny tezar uhli na svete, ktery krachuje. A hornici maji narok na to, co ma narok zamestnanec jakekoliv jine krachujici firmy, nic vic. A ze tech zamestnancu krachlych firem bylo radove vice, nez hrozi ted na Ostravsku v dusledku krachu OKD.

V televizi jeden z horniku na otazku, proc nejde pracovat do Ostravy, ze tam je volnych mist dost, odpovedel, ze je to na dojizdeni moc daleko.

4 0
možnosti
Foto

Blog jako literární útvar není ani odborným textem ani trestním spisem. Aby byl srozumitelný i pro laiky, tak používám zjednodušení nebo zkratky, případně nadsázku, ironii atd. V žádném případě však nepoužívám lží, polopravd nebo nesmyslů...:-)

ad "privatizace"), ZB sám přiznal, že byl před privatizací do rukou Karbon Invest dohodnut, že bude konečným majitelem. Pokud by na jeho nabídku Koláček a Otava nepřistoupil, byli by kriminalizováni a pravděpodobně by o svůj podíl v OKD přišli...

ad "dohled ČNB") jednalo se o duální listing a ČNB i BCPP měla právo prospekt neschválit a k obchodování akcie NWR nepřijmout

ad "ZB nesedí") Nikdo v ČR neodsoudí "podnikatele", který je přítel a obchodní partner prezidenta VH a pana KS, má koupenou vládu, burzu, dohled nad finančním trhem, a všechny ostatní...:-(

ad "cena uhlí") pokud by OKD nebylo brutálně rozkradeno, tak by i dlouhodobější pokles cen uhlí ustálo, případně by bylo schopno řešit útlum těžby bez nároků na prostředky ze státního rozpočtu (peníze občanů).

Atd....

0 0
možnosti

Hezky shrnuto, ale teď není až tak podstatné co bylo, ale jak bude. Kdo zaplatí krach OKD a kdo zaplatí výpalné Altnerovi.

1 0
možnosti
Foto

Pokusím se možné varianty popsat příště...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 202
  • Celková karma 13,68
  • Průměrná čtenost 2189x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik