Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Všem chytrým diskutérům to budu připomínat znava a znova. OKD bylo privatizováno v lednu 1991. Vlády ČSSD (se Sobotkou ve funkci ministra financí) prodávaly "pouze" menšinový akcionářský podíl privátní společnosti.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, kdy byla společnost OKD privatizována, ale kdy a za jakých podmínek ztratil stát v roce 1997 vliv na společnost OKD. V roce 1991 žádná privatizace OKD neproběhla, došlo pouze na změnu právní formy (vznik akciové společnosti). Doporučuji studium faktů! Privatizace OKD je poměrně přesně popsána v otevřených zdrojích...:-)

0 0
možnosti
VH

Akciová společnost je privátní (obchodní) společností. Bez ohledu na vlastníky akcií. OKD bylo p r i v a t i z o v á n o jako stovky dalších v roce 1991.

Otevřenými zdroji míníte zřejmě noviny. Děkuji pěkně. Ostatně otevřeným zdroje je i obchodní restřík, ze kterého jsem čerpal já.

Kdy je podle Vás privatizováno (v blogu píšete /nepřímo/, že okamžikem prodeje 47% podílu státu)? Když stát má méně než kvalifikovanou většinu? Nebo když stát mám méně než prostou většinu? Či až stát prodá vše?

Většinu stát ztratil při navyšování základního kapitálu. Neboť v té době se zásadně v žádných případech navyšování kapitálu nezúčastnil.

0 0
možnosti
Foto

Pletete si změnu právní formy podniku s jeho privatizací...To se potom těžko diskutuje...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,73
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik