Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázkou zústává, zda na tom Briti prodělají anebo vydělají. Už se promýšlí, že se bankovní centrum City přenese do EU. Anebo se tady bude muset vytvořit nové. City tvoří cca 1/5 HDP UK. UK je jen oblečená mrtvola. Není tam v podstatě žádný průmysl, jen na docela primitivní bázi, jen samé sklady, překladiště a sklady. Pár pracovišť s CNC stroji. A pak tam to jejich slavné City, kde se akumulují peníze z daňových rájů. Žijí prakticky jen z toho, že si nechávají vyrábět v zahraničí zboží, například u nás a to pak přeprodají za 3 x vyšší cenu. Ale jak dlouho jim tento obchodní duch vydrží. Od nás chtějí hradit náklady na výrobu, zaměstnance, sociální výdaje našich pracovníků . A oni si to celé jen přeprodávají. Většina jejich zisku je ze sektoru služeb a z přeprodeje, ale toto není funkční hospodářství. Pokud budou chtít s EU obchodovat, budou si za to muset řádně zaplatit, stejně jako tak činí Norsko. Ale jedna pozitivní zpráva pro nás. Kontzervativci se snaží zrušit sankce v Rusku, protože si tam UK hledá další trh a chce si je udobřit a stejně tak se tam nadšeně zve čínský prezident, protože chtějí obchodovat s Čínou. Už se těším, jak si budou vládnout sami v tom jejich rozhašteřeném parlamentu, kde se jejich poslanci žerou a pomlouvají ostošest. Stačí jen ty nemožné čistky, co si mezi sebou provádí labouristi. Jde z toho děs a běs. Ještě nikdy si naráz nepostínali tolik hlav svých vlastních poslanců, jako učinili nyní kvůli údajné israleofobii.

0 0
možnosti
Foto

Zatím většina kalkulací od zastánců odchodu z EU vychází pro odchod příznivě. Kalkulace dopadů odchodu od příznivců setrvání, kupodivu vycházejí pro Británii nevýhodně. Nabízí se Churchillovo: " ...věřím jen té statistice, kterou jsem sám zfalšoval...":-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,58
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik