Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A jako proč by neměl být úřední jazyk španělština anebo italština anebo polština. Kde jste na takový nesmysl přišel. UK ještě vůbec nevystoupila z EU a nebyl dán podnět. Španělštině a italštině jsou rovněž světové jazyky. Němčina skoro vůbec ne. Španělsky hovoří více lidí ve světě, nežli německy. Rovněž portugalsky hovoří více lidí na světě, nežli německy. Kdo je psáno, že to má být němčin?. Angličtina je světově nejvíce používaný jazyk, jímž hovoří nejvíce lidí na světě, vše se nyní píše v angličtině, Němci nerozumí francouzsky, Francouzi zase německy, kdežto všichni dobře umí anglicky. Já umím francouzsky i španělsky, rozumím italsky, tak jsem v suchu, ale nemaťte lidi. Nešiřte chaos a paniku. Ideální variantou by bylo, když by jako oficiální jazyk EU bylo zavedeno esperanto.

1 0
možnosti
VV

Pni Havelkova urednich reci v EU je 28. rec kazde clenske zeme EU je zaroven jeji uredni reci.

Na strankach europa.eu si to muzete najit ve vam znamych recech.

2 0
možnosti
ON

O43t91o 77N33o31v95ý

27. 6. 2016 14:15

Náš bývalý ojro poslanec Špičatý navrhuje výstražné přejmenování Britských ostrovů na Brexitské

1 0
možnosti
PD

Na každé změně vždy někdo vydělá. Británie je bohatá ostrovní země, ta být v EU nepotřebuje, když má kolonie (Commonwealth).

0 0
možnosti
MS

Vono to fšecko pude, ale napřed Irové musí urychleně změnit státní jazyk na keltštinu... ;-)

5 0
možnosti
Foto

Az do renesance se napr. ve vede hodne pouzivala latina. Tak proc by se nyni v EU organech nemohla pouzivat anglictina? Ideologickou moc tenkrat meli papezove. Ted maji nejen ideologickou ale i vojenskou moc politici USA.

1 1
možnosti
Foto

To bychom ale ty nevděčné Brity za jejich názory nijak nepotrestali...:-)

0 0
možnosti
EK

Proboha, nepište to nebo se toho doopravdy chytí. Polický to už vzal vážně.

6 0
možnosti
Foto

Váš blog vychází ze 2 mylných předpokladů

1/ Voliči v Britanii nedoporučili, že se má pracovat na vystoupení pokud se v EU nic nemění. V referendu jasně řekli, že se má vystoupit-bez jakýchkoliv dalších "pokud, když"....(ačkoliv to referendum není právně závazné)

2/ Nelze v nejbližších dnech zakázat angličtinu jako úřední jazyk EU prostě proto, že to neumožňuje legislativa EU dokud je VB jejím členem. A to bude cca 2 roky po tom co oficialně VB podá žádost o vystoupení-což dosud není zdaleka jisté, že se tak stane.

1 1
možnosti
Foto

Nedostatek smyslu pro humor bývá někdy až komickým.

7 1
možnosti
Foto

Rozumni lide, pokud to jiz neudelali, meni eura na bitcoiny.

0 0
možnosti
Foto

Já je mám v šuplíku do Griechenlandu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,72
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik