Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to jsou slátaniny, nevěřím, že takový kraviny někdo může myslet vážně, ČNB utratila půl bilionu pana Makovce, nakoupila si za ně vily, jaguáry, peníze, které mohl mít pan Makovec, tak si vytiskla, pak je utratila a tím ho ošidila, je to protiústavní a bankovní rada mu škodí, měla by pykat za své zlodějiny, mohli jsme mít půl bilionu a mít se líp, proboha, divím se, kdo tyhle kraviny pořád vymýšlí

0 1
možnosti
Foto

Zdá se, že jste nepochopil ani nadpis, natož text...:-). Za půl bilionu, které ale nebyly moje, nakoupila ČNB eura...O vilách a jaguárech nic nevím, odkud tu informaci mate? Smyslem textu je úvaha o správnosti nastavení monetární politiky (cílování inflace). Nikoho z žádných zlodějen neobviňuji...Pokud se chcete mít líp, tak se musíte víc snažit, a nevymýšlet kraviny...:-)Kde si mohu přečíst nějaký Váš odborný text? Rád bych viděl, jak vypadají Vaše "neslátaniny", a případně se zdokonalil...Děkuji a přeji hodně úspěchů při zvyšování Vaší (nejen finanční) gramotnosti. Nevzdávejte to!

1 0
možnosti

Pan Singer, který vystudoval pokřivenou ( regulovanou ) ekonomiku v USA jde na ruku pouze exportérům a to ti největší jsou většinou Německé firmy nebo nadnárodní monopoly. Tito všichni dělají všechno pro to aby u nás odváděli co nejmenší daně. Měli daňové a jiné úlevy. ČNB nebrání nikoho jiného něž cizí podnikatele na úkor nás. Díky intervenci nevzniklo ani jedinné pracovní místo. Poku se snížila nezaměstnanost je to tím, že vláda pustila více peněz do ekonomiky. Větší pitomost než to , že by deflace do 1 % ohrozila ekonomiku jsem neviděl. Státy EU které mají Euro mají také deflaci a výsledek je snižování cen, což je normální jev neregulované ekonomiky.

2 0
možnosti

Nechápu, že nikdo z kompetentních , na příklad poslanci, ani opoziční, nepodali ústavní stížnost nebo i trestní oznámení na škodlivou, kriminální činnost ČNB.

Vždyť se jedná o normální krádež prostředků, které občan získá.

Dar exportním firmám, což jsou především zahraniční vlastníci, nevlastníme skoro nic. Ti ještě pracovníkům zaplatí papírky, které škodlivá ČNB tiskne jako na běžícím pásu.

Kdybychom měli Euro, tak tohle se dít nebude, chceme ale převést Kč na Euro v kursu 28 Kč?

2 0
možnosti

Euro je taky uměle oslabováno.... ;-)

0 0
možnosti

Jedná se o intervenci nejen proti české koruně, ale i vůči českému obyvatelstvu, kdy na jedné straně je oslabována jejich kupní síla a na druhou stranu je to možné brát jako pobídku, aby odcházeli pracovat do zahraničí, kde dostanou v přepočtu více peněz (korun), zatímco v tuzemsku všemožné svazy zaměstnavatelů a jejich prezidenti brojí proti navyšování minimální mzdy.

Například pan Jaroslav Haňák prezident svazu průmyslu a dopravy se tento týden vyjádřil v tom smyslu, že hodinová mzda pro řidiče autobusu 130Kč/h, to je asi 22 tisíc hrubého, je naprosto neúnosná...a že by měli brát kolem 100Kč/h, to je asi 17tis hrubého.

Takže řidiči autobusů budou asi brzy pouze pracují důchodci nebo invalidé prvního nebo druhého stupně, kteří mohou pracovat...nebo nějací přistěhovalci jako je to například v Anglii, kde Doubledeckery jezdí hlavně cizinci.., ale ti za svou práci dostanou úplně jiné peníze...

2 0
možnosti

R^Jedná se o kriminální způsob, jak oslabovat kupní sílu občanů, naopak posilovat exportní firmy, které už dávno nejsou české, jedná se o posilování kapitálu a zlevňování pracovní síly.

ČNB tím přesahuje své vymezené kompetence, protože buduje hospodářskou politiku (chudé) exportní země s levnou pracovní silou, kam bude proudit spekulativní zahraniční kapitál...

4 0
možnosti

Moc to nesouvisí , ale Zeman kritizuje znehodnocování koruny , ale přesto dosadí Rusnoka , který v tom ochotně pokračuje. Ekonomiku vytváří trh a práce lidí , tyto rádoby odborné zásahy jsou jen iluze , když vyjdou tak vyjdou a odpovědnost nula.

2 0
možnosti

Je to úplně jednoduché. Vláda servíruje jednu regulaci trhu za druhou, čímž fungování trhu pochopitelně oslabuje a ČNB se s vládou dokonale doplňuje a maskuje svou činností dopady těchto regulací seč ji síly stačí.

Tvorba mylných investic tak zažívá dokonalou renesanci a až přijde doba, kdy vliv nástrojů milé ČNB bude utlumen ( = narovnání tržních podmínek, veřejnosti prodáno pod lživým názvem "krize"), tak tady zažijeme opravdu solidní masakr!!

2 0
možnosti

"ČNB argumentují, že právě jejich intervence a oslabení koruny stojí za současným výrazným ekonomickým růstem českého hospodářství a relativně nízkou nezaměstnaností. O nějakém takovém úkolu a funkci ČNB se však naše ústava ani slovem nezmiňuje"

§ 2 odst. 1 zák. 6/1993 Sb., o České národní bance

"Hlavním cílem České národní banky je péče o cenovou stabilitu. Česká národní banka dále pečuje o finanční stabilitu a o bezpečné fungování finančního systému v České republice. Pokud tím není dotčen její hlavní cíl, Česká národní banka podporuje obecnou hospodářskou politiku vlády vedoucí k udržitelnému hospodářskému růstu..."

Lze souhlasit s tím, že ČNB "je jednou z nejmocnější státních ekonomických institucí". Nebál bych se konstatovat, že patří k nejmocnějším v EU, vzhledem k tomu, že v zemích měnové unie je úloha národních centrálních bank víceméně okrasná. Rozhodnutí ČNB intervenovat k posílení EURO nevnímám negativně. Ani ze současné ekonomické situace v ČR nelze dovodit, že by počínání ČNB mělo negativní dopady na ekonomickou situaci. Ekonomické ukazatele jsou za poslední tři roky průkazné. Shodou okolností přišel zlom v roce 2013, tedy v době, kdy ČNB intervence zahájila.

Proč máme zasahovat do něčeho, co fakticky funguje?

0 0
možnosti

Taky si myslím, že to bude na věčné časy...nevědí jak z toho ven...švýcarsko to ukončilo bleskově, ze dne na den..........toho se ale bojí...zavařili si pěkně....naše měna je pevně navázaná na euro v nevýhodném kursu......trhy odmítají jít opačným směrem a posilování se zabraňuje uměle tiskem korun a intervencemi

8 0
možnosti
Foto

Jednoho dne intervence určitě skončí, to je jedna z mála jistot, které máme... Kdy to (přesně) bude, jak to (reálně) proběhne a jaký bude konečný účet, budeme ale znát až poté...

1 0
možnosti
Foto

darebáci, patří do kriminálu Rv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS