Diskuse

Sázka na korunu – Euro za 25,68 CZK již brzy!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vzhledem k tomu kolik bylo vytištěno korun během intervencí je jisté jen to že se koruna nevrátí na svou předchozí úroveň, ale výsledkem bude něco mezi úrovní před a těmi 27 korunami. Konečný výsledek závisí na obrovské spoustě faktorů. Hlavní jsou síla české ekonomiky a tlak spekulantů. Pokud ČNB podlehne politickým tlakům a bude bránit oslabení koruny, tak to může celé skončit velkým průšvihem.

0 0
možnosti

No s temi 100% je to asi zrejme. Avsak kdyz pak dal v diskuzi rikate, ze koruna vuci dolaru neposili, tak tam bych tipnul, ze je to naopak. Tvrdite nepravdu, nikoli nadsazku. Vyvracite spravny nazor, ze kdyz koruna posili vuci euru, tak ze logicky i proti dolaru, nepravdou, ze vuci dolaru neposili. Leda ze byste po sobe necetl, co jste napsal.

0 0
možnosti
Foto

Uznávám, že jsem se vyjádřil nepřesně...chtěl jsem zdůraznit fakt, že koruna je vázána na euro a že i když posílí vůči euru, tak to neznamená automaticky stejné posílení koruny vůči ostatním měnám, např. USD... Omlouvám se a sypu si popel na hlavu (pouze obrazně...:-)).

0 0
možnosti

proč používáte ve svých ve svých vystoupení nesmysly? tím to celé degradujete. neexistuje nic jako "více než 100% pravděpodobnost". pokud posílí koruna vůči euru, pak pokud se nic nestane s dolarem, posílí zákonitě i vůči dolaru, protože czk/usd je dopočet kurzů eur/czk a eur/usd. základní matematika, ani vš ani maturita na to mít nemusíte.

0 0
možnosti
Foto

Snažil jsem se to v diskusi vysvětlit. Smyslem mých blogů je nejen poučit ale hlavně pobavit, provokovat a nutit k přemýšlení... Proto používám i ironii, nadsázku, alegorii atd. (podle některých čtenářů, nesmysly...).:-)

0 0
možnosti
Foto

praktická věc: jsem jednatelem malé dopravní firmy, více jak 20 let se soustřeďujeme na dopravu do RUS. Nebudeme řešit devalvaci rublu a sankce v tomto směru. Přepravy jsou placeny z 95% v Eur, šetříme za celou dobu své existence a teď řeším otázku co s naspořenými provozním kapitálem který je z 90% v Eur. Samozřejmě potřebujeme Eura na provoz = leasing, platba PHM, mýt, naopak výplaty zaměstnanců, daně, servisy jsou v CZK. Jistou část asi bude nutné směnit v průběhu 1Q na CZK.

Jakou část provozního kapitálu by jste považoval za rozumnou směnit? Či jaké obecné řešení či postup by jste volil? děkuji za Váš názor

0 0
možnosti
Foto

Pokud máte většinu příjmů v EUR, ale část nákladů v CZK, tak doporučuji směnit do korun část provozního kapitálu, který odpovídá předpokládaným korunovým výdajům. Koruna bude určitě silnější, a tak riziko oslabení koruny i po ukončení intervencí je malé (nedají se ale vyloučit výkyvy během jednoho dne). Otázka je, zda by se Vám vyplatilo koupit si kurzové zajištění ( na rok, dva, tři ? nebo se zajišťovat průběžně? ), nebo sjednávat v eurech i jiné kontrakty, pokud to umožňuje legislativa a smluvní protistrany budou souhlasit (výplaty zaměstnanců, servis ?) ... Obecné řešení je tzv. přirozený hedging (zajištění), kdy máte co nejvíce nákladů v měně, ve které máte nejvíce příjmů... Nebo opačně, požadovat platby v měně, ve které máte nejvíce nákladů.... Nebo nějaký optimální měnový mix...Doporučuji zkonzultovat, případně propočítat s příslušným odborníkem...

0 0
možnosti

J63i98ř38í 13R55o50d

15. 1. 2017 10:41

Tipuji ukončení intervencí na říjen 2017. Pak bude už po volbách a negativní důsledky dosavadního umělého oslabování koruny se projeví až po nich. Pak lze čekat depresi ekonomiky, která se svede na novou vládu, která po volbách zasedne.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý tip...Já se ale prakticky nikdy nemýlím, takže duben 2017...:-). Deprese ekonomiky nastane až v roce 2019 v návaznosti na ekonomické problémy Německa...

0 0
možnosti

Kurz při připojení k Euru musí být pod 20 Kč za Euro.Jinak nastanou sociální problémy u důchodového systému.Dnes je připojení k Euru výhradně politický problém, ale u nás ještě i sociální. A záporný úrok není také nic speciálně výhodného. Ideální je nulový úrok. Ale na obou stranách rovnice. A to dnes nikdo z bankovního sektoru nemůže pochopit.Takové zatracované Rusko o tom velmi vážně uvažuje a islámský systém bankovnictví již postupně zavádí.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé jsou cesty, jak autor dospěl k hodnotě 25,68 Kč za €. Čím dále do budoucnosti, tím méně přesné jsou jakékoliv předpovědi. Třeba prvních 10 tisíc muslimských migrantů do ČR může celé výpočty zvrátit.

Že se inflace vrátí a to v nebývalé síle, musí být jasné každému, kdo si jako dítě hrál s potůčkem. Přehradili jsme, radovali se, že voda neteče, ale netrvalo dlouho a teklo té vody daleko víc. Živelný, přírodní efekt jako inflaci nelze uměle a natrvalo řídit.

Stát, který žongluje s miliardami (čím víc, tím víc se dá i "přesměrovat" na vlastní konto) určitě nemá zájem, aby se spoření vyplácelo. Takto má "vypůjčené", vlastně ukradené miliardy od občanů za babku.

0 0
možnosti

autor to napsal - je to preintervencni kurz

0 0
možnosti

Pár bankéřů a jejich příbuzných nakoupili před intervenci eura a teď je musí včas prodat, aby na tom vydělali miliony. Ti dobře vědí, kdy to nastane. Celá ta akce byla vytvořena proti 95 % občanů ČR a vydělali na tom pouze vlastníci firem a spekulanti.

0 3
možnosti

Kecate nesmysly. Protoze kdyby vedeli, tak prodavali uz davno - v dobe, kdy bylo eruo jeste drazsi. Treba na pocatku roku 2015, kdy bylo pres 28.

3 0
možnosti

Ešte treba by Rusnok dohodol zo Zemanom konečný počet miliardárov čo čo sa zrodia po zakončení intervencii. Pri tých plánovaných 3,3 biliona korún intervencii 33 miliardárov vás ani nezabolí.......aj 333 ich znesiete.

0 0
možnosti

Všichni mají strach z toho, co udělá ukončení intervencí s vývozci. Co udělala intervence doposud s dovozci a co to stálo všechny "konzumenty" dováženého zboží nikoho nezajímá. Každopádně zastávám názor, že jakákoli regulace,tedy i intervence v bankovnictví, je pokřivením trhu.

7 0
možnosti

M22i57l32a16n 69I59l93l53e23k

20. 2. 2017 13:10

Tipuji, že to bude proto, protože export zvyšuje HDP a import HDP snižuje.

0 0
možnosti