Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D55a84v81i47d 59V41l81k

20. 2. 2017 17:37

Víte ony ty ztráty ale přece jsou reálné. Moje malá firma jako dovozce přišla za dobu intervencí ČNB o milion korun. Věřte , že naší rodině ty peníze chybí velmi reálně.

12 1
možnosti
RC

Dovozci, tedy "kseftari" tuhle zemi ale neuzivi.

4 10
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 13
možnosti
JC

Toužíte pro zdražení všeho? Ne nadarmo tomu Němci přezdívají teuro.

8 3
možnosti
Foto

Ty účetní ztráty se promění ve skutečnou ztrátu při přechodu na euro, kdy jí bude nutné uhradit ze státního rozpočtu. Nicméně včera na OVM proprali účastníci debaty tu ztrátu z více hledisek, a to relativně v úplnosti.

2 1
možnosti
JN

Doufám, že na euro nikdy nepřejdeme. Ono zkrachuje samo. Dávám euru rok, maximálně dva.

9 2
možnosti
DB

co dělá ČNB dnes s těmi asi 100 miliardami euro, které má? nechává je jen tak ležet, nebo s nimi čili obchoduje a generuje zisky? nebo nakupuje zlato?

Především se mi ovšem nelíbí argumentace ČNB o dvouprocentní inflaci. Je totiž tak, tak že inflace je celkové zvýšení cenové hladiny, zatímco deflace ve své podstatě neexistuje, ale je možné ji vypočítat, jestliže se cenově pohne významně jedna komodita, obvykle ropa. Jakákoliv inflace ubírá z našetřené částky, a stejným dopadem zvýhodňuje dlužníky, protože jejich dluh zůstává nominálně stejný, ale příjmy rostou a tak se vlastně dobře splácí.

Celkově je vidět jen jedna věc a to celková manipulace obyvatelstva, protože nemáme a ani nám nikdy nehrozila deflace, ba naopak, máme inflaci, jen se falšují čísla, a jde jen a jen o jednu jedinou věc, a to dohnat lidi k tomu aby utráceli, a to jde tím, že se jim nevyplatí šetřit, protože bankovní šetřící úroky jsou kolem nuly. Dalším manipulativním výrokem jsou řeči o velmi nízké nezaměstnanosti, které v lidech vzbudí pocit jistoty , že neztratí své pracovní místo a i to přispívá k tomu, že lidé utrácí. A to byl jediný cíl.

Pochopitelně byl proveden špatně. Mnohem lepší je lidem přidat na platě. Což Babiš dělá, a to je jediná správná cesta, vylepšovat lidem jejich životní úroveň, skutečným nárůstem příjmů, které se projeví jako nárůst utrácení, což je opět dobrý signál pro výrobce a obchodníky.

3 4
možnosti
JV

J54i41ř92í 56V37o79l16k58a

20. 2. 2017 14:49

Pokud si ČNB myslí, že napodobí Švýcarsko, tak je to veliký omyl. Hlavně, aby ten držkopád nebyl moc velký. EURO je fakt jistina, zlato jsme si prodali a jiné si nekupujeme. Jsem hrdej na ČNB.8-o

3 0
možnosti
OK

O41t93a 86K70i18n30c

20. 2. 2017 14:15

Naprostý souhlas. Ode mne karma.

5 0
možnosti
RC

No uvidime, zda a kdy ty zisky spekulantu budou realne. Faktem je, ze korun bylo prodano takove mnozstvi, ze pokud se na jejich zpetnem skupovani nebude ihned podilet CNB, tak se nenajde dostatecny pocet (objemove) zajemcu, ktery by je mohl koupit a tedy ke skokovemu posileni nedojde. A proti skokovemu posileni pujde i vyplata dividend, ktera by mela odteci do zahranici - pujde totiz o dalsi prodej korun v radech stamiliard - casove se bude shodovat s avizovanym koncem intervenci.

3 0
možnosti
MC

Naprostý souhlas. R^ Tento nástroj na tak dlouhou dobu mohou preferovat jen levičáci. Je to výsměch všem daňovým poplatníkům.

4 2
možnosti
DP

D61a42v77i21d 95P37e30š55e42k

20. 2. 2017 17:17

nesmysl, byla to prave pravicova vlada, ktera z toho profitovala. Llevicove vlady, soucasna i nasledna, to budou "splacet" a budou se muset vyporadat se vsemi ekonomickymi i spolecenskymi problemy

0 3
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik