Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den. Myslím, že o přecenění jednoho eura do korun nikdo nepochybuje, kdo nakoupil za 27 a prodal za 25 má určitě ztrátu 2 koruny. Problém Vaší myšlenky je, že ČNB se zřejmě nechystá ta eura prodat za 25. Ano, jejich přecenění do korun bude o dvě koruny ztrátovější, ale protože eura neprodá, tak si ty mínus dvě koruny nechá v bilanci. Zatímco ti tzv spekulanti, ti, protože mají své reálné závazky, musí to své prodané euro koupit zpět. Možná ne letos, možná ne za rok, ale žádný investor, kromě centrální banky je natolik trpělivý, aby čekal 50 let.

3 0
možnosti

Pokud je neprodá, tak se ty bambiliony natištěných korun vrátí do reálné ekonomiky a s tou inflací to trochu přeženeme...:-)

0 1
možnosti

J30i78ř31í 53H44a16r36t53l

21. 2. 2017 10:49

Dobrý den pane Makovec,měl bych na Vás takový dotaz. Jsem ekonomický laik a chtěl jsem se Vás zeptat jak je to vlasně s intervencemi ČNB. Když ČNB nakoupila Eura za 1,2 bil.Kč ( 27Kč / 1Euro) a pak najednou bude např. 1Euro / 25Kč , tak ČNB prodělá asi 134mld. Kč? Vůbec se v tom nevyznám, nejspíše to stejně počítám špatně, tak by mě vlastně zajímalo jak to je? Předem moc děkuji za vysvětlení.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Hartle, Vaše úvaha je správná a počítáte to v podstatě správně. Pokud koruna posílí, tak ČNB musí přecenit své devizové rezervy a vznikne jí účetní ztráta. Pokud bude ČNB eura nakoupená za 27,- Kč prodávat za 25,-Kč, tak se účetní ztráta změní v reálnou ztrátu a na každém euru prodělá 2,- Kč.

0 0
možnosti

Aby šla koruna po ukončení intervencí vzhůru, tak to by jí musel ještě někdo chtít neboli potřebovat a to nevidím jako realitu, když ti, kdo ji potřebují si ji nakoupí už teď, kdy za euro dostanou 27Kč..tak že podle mě po ukončení intervencí se koruna ještě propadne sice krátkodobě, na několik měsíců , ale spoustě malých spekulantů to zvedne mandle..

0 0
možnosti
Foto

Po ukončení intervencí bude koruna určitě velmi volatilní a kurz bude "lítat" nahoru a dolů. Očekávám, že si koruna svůj tržní kurz najde během několika dní nebo během pár týdnů a že bude mírně silnější než je 27 CZK/EUR. Ale křišťálovou kouli nemám...:-)

1 0
možnosti

Není to tak jednoduché. Spekulanti spekulují na posílení koruny, ale aby koruna posílila, musí být převis poptávky po ní nad nabídkou. Kdo ji ale bude poptávat? Spekulanti už ji nakoupili levně, ti už dražší korunu kupovat nebudou, protože by si rozmělnili zisky A kdyby stejně koruna posílila a spekulanti realizovali svoje zisky jejím prodejem, tak koruna zase klesne.

1 0
možnosti

A ten previs nabidky koruny bude hodne dlouho, kdyz je ji prodano cca 2 biliony. Na poptavkove strane je v podstate objem ve vysi salda zahranicni platebni bilance, coz neni zas tak moc.

0 0
možnosti

Jedno jisté je, že v Česku se vždy najde někdo, kdo najde řešení jak bezpracně přijít lacino k velkým penězům a nebo majetku. Dokonce se na to na míru schválí zákony a pak to platíme my všichni. A že už těch tunelů bylo - Kuponová rozkrádačka, Církevní rozkrádačka, Sluneční rozkrádačka, Bankovní rozkrádačka, Tunel Blanka, Opencard rozkrádačka, OKD Velká domů, Dotační rozkrádačky všeho druhu, ČNB prodej zlata rozkrádačka, aj. Jedna z posledních akcí je ČNB udržení kurzu koruny - opět skvělá akce českých korupčních hlaviček. Kdyby nebylo všech výše zmiňovaných švindlů a tunelů, pak by naše ekonomika byla hodně silná, ale český politik, jak vidno, se rychle postará o to, abychom měli nad čím přemýšlet, a hlavně abychom nezbohatli. Ovšem naši politici a jejich vyvolení bohatnou přímo pohádkově. Pamatujme na to při volbách - už bychom neměli zvolit někoho, kdo už byl v Česku politice.

3 0
možnosti

To je to samé jako Tisk peněz VS Kvantitativní uvolňování. Všichni ví, že je to totéž. Ale zní to přece lépe. Tedy "účetní" ztráta je to proto, že to nezaplatí ti co to způsobili, ale všichni držitelé peněz (korun). Tzv. spořílkové. Jediná správná reakce je to kritizovat, nevolit strany které to podporovali a volili do čnb lidi kteří to dělali a pak hlavně - nechat si koruny - a až se zvýší kurs (po konci intervencí) - za ně koupit zlato a čekat na doomsday. Thats All Folks !

0 0
možnosti

J98a73n 12J66a87h60n

20. 2. 2017 21:15

Je lynčování legální legální formou trestu rozzuřeného davu?

3 0
možnosti

pokud je dav dost velký - ano.

0 0
možnosti
Foto

ničí měnu a okrádají obyvatele, za což berou milionové platy. asi by měli jít do tepláků !Rv

7 3
možnosti

neničí, jen ji udržují stabilní..a to je rozdíl

2 0
možnosti

Chlapci asi neví, že si s inflací hrají jako děti se sirkami. Zažili jsme inflaci na Balkáně v 80. letech. Vyřešila ji válka. A v září jednoho roku psali v novinách, že kdo měl nárok na dubnový důchod, tak si mohl přijít. Ten, kdo přežil, tak si přišel. Asi jsou chlapci moc mladí a nic nepamatují, alespoň podle vzhledu. Hlupáci.

8 0
možnosti

Připomnělo mi to vtip z minulého režimu: "Proč nemůže být Amerika socialistická? No protože bychom to už neutáhli. "

12 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik