Diskuse

Úřední jazyk němčina. (?) Česká republika 2017

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Prekvapuje me, jak jste alergicky na placeni pokut a netecny k dodrzovani zakonu. Toto totiz neni vas prvni blog, kde poruseni zakona a nasledne vymerenou pokutu vyuxijete ci zneuzijete k reseni otazek, ktere s porusenim zakona nesouvisi. Rozumim, ze vas nikdo nemuze nutit se ucit nemecky, avas nikdo vas nenuti porusovat zakon a uz vubec ne jezdit do te nemecky mluvici zeme. Kazdy mame svou logiku, ta moje rika, ze pokud me nejaka zeme pusti bez prekazek na vlastni uzemi, odmeninm se ji minimalne tak, ze budu dodrzovat jeji zakony a pravidla. Vase logika rika, ze se v cizine musi naucit cesky nebo zacit tolerovat porusovani zakonu ceskymi obcany. Trochu zvracene, nezda se vam?

0 1
možnosti
Foto

Nepřekvapil jste mě...:-) Opět máte problém s porozuměním významu psaného textu. Na placení pokut nemám žádnou alergii, naopak vždycky je rád a ochotně platím (přispívám tím do veřejných rozpočtů), zákony vědomě neporušuji, ale občas se dopustím nějakého přestupku, v cizích zemích se chovám slušně, dodržuji místní zákony a zvyky a ke komunikaci využívám své znalosti cizích jazyků. Vždycky jsem se s každým bez problému domluvil a dohodl... Do Rakouska jezdím často, pravidelně a rád, a taky tam utrácím docela dost peněz a tím přispívám k prosperitě rakouských občanů a potažmo celého Rakouska, které je na turistickém ruchu výrazně ekonomicky závislé, zvláště relativně chudé horské oblasti Rakouska. Dokonce mám pocit, že mě ti Rakušané mají rádi...:-)Co mně vadí, je arogance úředníků všech zemí a těch německy mluvících zvláště, a tím více, pokud ji uplatňují na území jiného suverénního státu např. České republiky... Děkuji Vám, že čtete mé blogy, je to pro mě poučná zpětná vazba.

0 1
možnosti
JK

Nevím, proč se autor diví že na dopisu je země příjemce psaná způsobem obvyklým v zemi odesílatele. To je totiž jediná informace, která zajímá tamější poštu a na druhé straně naprosto nezajímá poštu u nás. Co je na tom nepochopitelného ?

0 0
možnosti
Foto

Autor se ničemu nediví a všechno chápe...:-). Jen mu vadí používání hovorového označení sousední země ze strany oficiálních rakouských úřadů... To je tak těžké pochopit o čem autor píše? Musím na to autora upozornit...:-)

0 1
možnosti
PM

P17e73t62r 36M40a38l55ý

11. 5. 2017 10:59

Kolegovi nedávno přišel pozdrav ze spolkové země Öberösterreich. A tam už umějí česky. Viděl jsem to u něj na stole.

Jo, a přišlo mu to jen pár dní po spáchání přestupku. Je vidět, že rakouský úředník s německou precizností pracuje velmi efektivně. A taky nekompromisně.

No, holt si člověk musí v cizině dávat větší pozor na to, co mu ukazuje tachometr. Rakušáci se s tím opravdu nepářou. V případě překročení rychlosti to je podle mě správně.

1 1
možnosti
BV

Pane Makovče

doporučuji si přečíst články v odkazech a asi se přestanete divit

http://www.autoweb.cz/pokuty-ze-zahranici-jsou-u-nas-vymahatelne/

http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ceskym-ridicum-zacaly-ve-velkem-chodit-pokuty-ze-zahranici-i-za-banality-co-s-tim/

řadu dalších článků si už můžete vygooglovat sám

2 0
možnosti
Foto

Vámi uváděné články znám, přesto děkuji za odkaz. Na mám názoru, že zahraniční státní instituce by měly s českými občany komunikovat česky (zvláště pokud po nich něco chtějí), to ale nic nemění.

0 1
možnosti
ZH

Teda vždycky mě vyděsí, jaký lidi se pohybují, či pohybovali v okolí kateder. Vy se divíte, že si v EU policie a úřady vyměňují poznatky o lidech, kteří pachají přestupky všude kam přijedou? Dokonce to chcete česky? To by se jistě dalo zařídit. Upozorňuju Vás ovšem, že když kolega dostal za stejný přestupek před asi 17 lety pokutu v Brémách, tak ho pokuta 80 DM stála 160 DM. Němci vám započítají úplně všechno, včetně prace úředníka a poštovného. Takže jestli chcete dostávat pokuty česky, může se stát, že místo 45€ zaplatíte 100€. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Vždycky se podivím, kolik lidí není schopno porozumět ani jednoduchému, česky psanému textu...:-) Nikde se nedivím nad výměnou poznatků mezi policejními orgány jednotlivých zemí. Zvláště pokud jde o nebezpečné zločince a teroristy. Nikde ani nerozporuji výši pokuty a zdá se mně dokonce velmi nízká, vzhledem k nebezpečnosti a závažnosti mého přestupku. U nás nebo na Slovensku bych to měl výrazně dražší. A to jsem v Rakousku a Německu řídil po požití alkoholu (což bych si u nás nikdy nedovolil). Určitě jsem měl v krvi téměř 0,4 promile, což by mě u nás stálo nejen řidičák, ale podle názoru většiny občanů možná i život...:-)

1 0
možnosti
Foto

Já, se svou náturou (německy trochu umím) bych dopis vzal a s českým komentářem, že doručenému dopisu nerozumím, protože není v českém jazyku, bych jej doporučeně poslal zpět. Samozřejmě kopie a podací lístek bych si uschoval. A čekal bych, jestli se rakušáci naučí česky nebo ne. ;-)

1 0
možnosti
JR

J94a34r29a 10R24a50n63k

10. 5. 2017 22:58

Naivni.....muze se Vam pak stat, ze uz nikdy neprejedete hranice....nejenom do Rakouska.

0 2
možnosti
Foto

Pán překročil rychlost a dostal v duchu dohod EU oprávněnou pokutu. Bohužel mu to místní policie neposlala v jazyce českém, ale místním. Kterým jen tak mimochodem hovoří v Evropě asi 10x více lidí než Češtinou. Krom toho rakouská policie nemůže tušit, jestli pán není třeba Francouz trvale žijící v ČR. A pán už z toho má mezinárodní skandál s otročováním národů s rasovým podtextem. Možná by stačilo tím vaším Porsche dodržovat rychlost a nemusel byste tu pravidelně plodit blogy o zhýralosti té které policie. Ale hlavně když si chcete zchladit nacionalistickou vášeň, tak jezděte lyžovat Škodovkou do Krkonoš a nepodporujte finančně ty německy mluvící zhýralce.

6 5
možnosti
Foto

Vaše "moudré" rady kdo, jak a kam by měl jezdit si nechte pro své blízké. Evidentně se Vám stýská po "starých dobrých totalitních" časech... Obdivuji Vaši schopnost vědět, co nemůže rakouská policie tušit... Doporučuji Vám nabídnout své mimořádné schopnosti a služby tuhému chovanci...:-). Ale podle úrovně Vašich příspěvků to vypadá že se tak již stalo...A tím "pánem" ve Vašem příspěvku myslíte koho? A blog není o policii, ale problém s čtením a hlavně porozuměním textu Vaši reakci vysvětluje...

PS: Jel jsem automobilem tovární značky Seat, model Leon ST, provedení CUPRA. Vyhovuje mně při cestách na hory lépe než Porsche:-)

6 1
možnosti
DT

Tak to vás můžu uklidnit, začali tohle (vymáhání pokut) už před pár lety a vymáhají to také na Němcích, tedy to asi nebude mít nic společného s rasou ani pohlavím případně státní příslušností.

10 0
možnosti
Foto

Tak to jste mě uklidnila... Já jsem kvůli tomu od včerejška nespal...:-) A Němcům to posílají německy, česky, anglicky, turecky nebo arabsky? A platí v eurech nebo v korunách?

2 1
možnosti
TP

T52o73m90á30š 62P52í69c72l

10. 5. 2017 15:18

Jak jste se ptal, co všechno o nás v zahraničí vědí (vzdělání, rasa, pohlaví, vyznání, politické názory), tak rasu určitě ne, protože rasové rozdíly neexistují, neexistují ani rozdíly mezi pohlavími. Do vyznání nikomu nic není, a pokud jste muslim, tak už vůbec ne. A Vaše politické názory zná majitel facebooku Zuckerberg, ten je předá každé vládě světa, stačí, když se ho zeptá.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za odpověď. Ty informace máte přímo od Sobotky nebo Chovance?:-)

1 1
možnosti
VV

Mohu vas upozornit, ze se jedna o mezistatni dohodu mezi Ceskou republikou a Rakouskem o vymahani pokut. Zda je Tirolsko povinne vam psat cesky nevim, ale kdyz budete mit smulu, preda celou zalezitost ceske inkasni spolecnosti a jiste si dovedete predstavit jak to dopadne.O tech pripadech, kdy kvuli nezaplacene pokute za jizdu na cerno v prazske doprave kdy ten clovek prisel o barak zde bylo psano uz casto.

Vasi adresu maji z ceskeho registru motorovych vozidel, takze podle mne nemate sanci.

3 0
možnosti
Foto

Mě jako občana ČR nikdo neinformoval o smlouvě, která umožňuje rakouské spolkové zemi Tyrolsko získávat informace o mých osobních datech z českého registru motorových vozidel. Já sám tam přístup nemám a rakouský krajský úředník ano? A jakou "šanci" máte na mysli? Pokutu se chystám zaplatit (jak i píši v blogu). Pokud myslíte, že nemám šanci stát se rovnoprávným občanem EU, tak to budu bojovat za odchod České republiky z EU...

2 1
možnosti