Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím jak můžete kritizovat, že 25 let někdo nějakou situaci nevyřešil a současně kritizovat, že tu situaci konečně někdo vyřešil. Politická nevraživost otcem nemyšlenky. Stavět ekonomickou výhodnost nad památník je legrační, žádný pomník se nevyplácí, nevydělá ani korunu, leda tak příspěvek, který sotva stačí na jeho udržování. Bezbřehý ekonomismus by také potřeboval památník svých obětí, obětí ekonomické tyranie, která nás dovedla například k tomu, že dávky jsou výhodnější než práce. Ono je to jasně způsobeno znehodnocením ceny práce a ceny člověka, který je jenom disponobilním lidským zdrojem. A dnes se někdo naivně diví, že lidské zdroje dochází a nelze je nadále více drancovat. Jedině tak dovozem gastarbeiterů.

0 0
možnosti
Foto

Proč podle Vás nemůžu kritizovat řešení, které považuji za hloupé a nesmyslné? Nějak jsem znovuzavedení cenzury nezaregistroval...:-)

0 0
možnosti

P59a18v15e60l 56P39u59š

22. 8. 2017 21:13

Nevím proč se neustále chodí okolo horké kaše, ať tam umíral kdokoli a kdykoli ,přijde mi jako totální pí..vina vyhodit miliardu nebo i 1000 korun za něco co může stát o pár metrů vedle a kdo bude chtít bude vzpomínat a plakat tam.

Ani nejdražší památník světa ještě nikoho nevzkřísil ani zpětně neulehčil jeho osud. Dejme raději finanční naději někomu živému kdo ji potřebuje tady a teď.

2 0
možnosti

Ono to nebude tak horké. Vláda sice rozhodla o koupi vepřína, ale zatím nevidím nikoho, kdo by jí ten vepřín nabízel. Vidím pouze firmu, která čeká co vláda nabídne. Poté zveřejní svůj názor (cca 5-10x vyšší) a bouře ve sklenici vody zase utichne.

0 0
možnosti

P61e54t17r 40B91u61r98i61a34n

22. 8. 2017 11:40

Dovedu si představit zřízení nadace na stipendia pro nadané romské děti

Zdroj: http://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619857

Těch už máme zřízenou celou řadu. Stačí si zadat pár klíčových slov do Googlu. Já osobně to ovšem považuji za jednu z diskriminací podle původu a barvy kůže.

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě vím o existujících nadacích... Ale přes všechny výhrady k nadacím považuji za užitečnější, dát tu miliardu na vzdělání dětí (a třeba nejen romských) než za miliardu koupit vepřín určený ke zbourání.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím.

Není však salonfahig pojmenovat realitu. Vše stojí na správné definici. Tábor v Letech nebyl koncentrační. Nebyly tam strážné věže, ostnaté dráty a za celou dobu nikdo nebyl zastřelen. Vězňové neměli vytetovaná čísla. Atd.

Oběti v táboře byly vlivem infekčních nemocí /zejména epidemie tyfu, kterou pomáhal zlikvidovat židovský lékař/. Do tábora přicházeli cikáni, kteří příliš nedbali na hygienu /vyskytoval se zde třeba trachom - infekční postižení očí, vedoucí ke slepotě, v majoritní populaci v té době již zcela neznámé apod./.

Takže mluvit o Letech jako o koncentráku (tedy stejně jako třeba o Auschwitzu) je poněkud přehnané.

Je jisté, že pokud by šlo o sběrný tábor pro majoritní populaci, nebyl by tam dnes ani ten kámen, natož ony tanečky dnes a zaplacená miliarda majiteli vepřína.

Nikdo nesnižuje utrpení všech, kteří jsou nuceni proti své vůli být někde, kde nechtějí a je lhostejné, jde-li o cikány či eskymáky. Je pravda že většina obyvatel tábora zahynula, avšak v Osvětimi.

Pietu přehlušil populismus.

12 1
možnosti
Foto

Děkuji za doplnění, ale přijde mně nevkusné se dohadovat o slovíčkách v případě skutečného a velkého lidského neštěstí a utrpení... Tím v žádné případě nezavrhuji odborné diskuse na jakékoliv téma...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS