Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chybně glorifikujete stav ekonomiky v r.1989. Vnitřní dluh byl obrovský, Lenárt objížděl západní Evropu a prosil aby nám půjčili. Na rozdíl od Klause přiznávám, že se stala řada excesů, zhaslo se aby noví vyvolení se stali miliardáři - ale i při lepším průběhu 90.let bychom zázračných výsledků nedosáhli.

0 1
možnosti
Foto

Četl jste můj blog? Co považujete za glorifikaci? Ten obrovský vnitřní dluh a zaostalou nekonkurenceschopnou ekonomiku, o které píši?

0 0
možnosti

Před malostí varoval i T.G.Masaryk. Pokud by po roce 1992 byli ve vedení státu odborníci a ne diletanti, dopadli bychom stejně dobře, jako naši předkové do rokem 1938. Koneckonců p,V.Klaus přiznal přeci, že se učili za pochodu(!). Trochu drahé školné vystavili tito neschopní chlapci našemu národu. Národu, kdy do roku 1938 naši vynálezci u mezinárodních soudů vyhrávali patentové spory a svět jim/nám platil ve velmi tvrdých měnách, víte? Kdy nejen firma Baťa, ale i další byli noční můrou firem našich tzv. "spojenců", kteří nás rokem 1938 hodili přes palubu. V roce 1968 se nás opět nezastali, nechali přijet tanky a vymínili si, že určitou dobu budou otevřeny hranice. Utekli nám tehdy naše mozky k nim. No a po roce 1990 to bylo slibů, jak nám hospodářsky pomohou, poradí. Ale tleskali, když po zmršené privatizaci krachovaly světově proslulé značky (Poldi, ČKD, Zetor, Tatra, Adast, aj.), vlastně jejich konkurence. Zator např. ještě v roce 1990 vyvážel traktory do 80. zemí světa, víte? A platili jim/nám hned a ve tvrdých měnách! Takže dosáhli bychom nebo nedosáhli lepších výsledků? Počtvrté (roky 1938,1968 a 1990) se napálit nenecháme. I proto bude líp.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik