Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J28i42ř23í 43H95o23r33á90k

28. 3. 2019 21:13

Naopak, ČNB dělá vše naopak. Když šla ekonomika nahoru, tak držením levné koruny a nízkými úrokovými sazbami ještě hajcovala pod kotlem. Nyní, když ekonomika zpomaluje, tak ještě zatáhla zvyšování sazeb za ruční brzdu. Reagovat na to, co je dnes, umí každý Franta z Horní Dolní. Ale odhadnout, co bude za rok, to už chce fištróna a toho očividně dobře placení centrální bankéři nemají.

2 0
možnosti
Foto

S první větou bez výhrad souhlasím, ale přes zpomalování ekonomiky je dle mého názoru rozumné rychleji zvyšovat sazby (což ČNB nečiní), aby byl prostor pro snižování sazeb v době recese nebo krize...

2 0
možnosti
Foto

Můžete mi to už někdo vysvětlit: Když jde ekonomika dolů, zvyšují se úrokové sazby, stát si začne utahovat opasky a firmy si přestávají půjčovat, začnou propouštět a dopadne to nejvíc na ty, kdo mají nějakou půjčku a to všechno proto jen, podle Vás, aby se zachránily nastřádané peníze někde na účtech. V době, kdy jde ekonomika nahoru se snižují úroky, stát chce stavět dálnice, přijímá úředníky, firmy nevědí, kde dřív skočit. Neměl by snad stát působit opačným směrem - když jde ekonomika dolů, stavět "hladové zdi", nízkým úrokem zlevňovat úroky pro firmy a tlačit střadatele peníze utratit? A v době vzestupu propouštět úředníky a šetřit na špatné časy?

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě by to mělo být tak jak píšete...

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,41
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik