Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

No a k tomu stát vydá dluhopisy s úrokem cca 1,5%. :-)

1 0
možnosti
Foto

Eurové dluhopisy vydává náš stát stále ještě se záporným výnosem. Vyšší úročení mají tzv. spořící dluhopisy určené obyvatelstvu a pro investory jsou nejzajímavější tzv. protiinflační dluhopisy, kde je výnos stanoven na 0,5% nad inflaci, takže aktuálně to bude výnos 3,5% p.a.

0 0
možnosti
VH

Centrální banka je v posledních třech, čtyřech letech evidentím sabotérem ekonomiky státu.

Počínaje udržováním nesmyslného kurzu kotruny (otázkou je, nakolik nepříznivý kurz ovlivňuje ČNB dosud, byť nyní neoficiálně), přes nadměrnou regulaci hypotečního trhu se skokovou změnou podmínek až po kroky, vedoucí ke znehodnocení vkladů (úroková míra neodpovídající snižující se hodnotě koruny).

Jenže ty pány slyšeti znamená z jejich geniality oslepnouti.

8 0
možnosti
JC

Hezky se nám ta inflace rozjíždí. Vidím to na cenách zboží, které nakupujeme. Na Balkáně ta inflace končila válkou. Ostatně v Německu také. Rozdíl je jen v tom, že na Balkáně byla místní a v Německu světová.

2 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,11
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik