Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"První to odnesou tzv. agenturní pracovníci a dlouhodobým efektem bude výrazné snížení ziskovosti a krach většiny agentur, které nabízejí hlavně levnou a nekvalifikovanou pracovní sílu."

Pre Slovákov to bude trochu iné, prečo začnú húfne opúšťať ČR, možno s výnimkou 43 000 Slovákov, ktorí majú v ČR trvalý pobyt.

Za posledných pár dní sa im mzdy prepadli o viac ako 10% a prepadávajú sa prudko naďalej (koruna voči € oslabuje).

Takisto Slováci nepatria do tej skupiny, ktoré prišli cez " agentur, které nabízejí hlavně levnou a nekvalifikovanou pracovní sílu".

"Oni sem chodia študovať na vysoké školy a potom tu zostávajú, takže sa tu nachádzajú viac kvalifikovaný Slováci- ako sú IT pracovníci, bankári,..." vyjdril sa Dalibor Holý, Český štatistický úrad. "

"Slováci pracujúci v Česku majú vyššiu priemernú mzdu, než majú Česi pracujúci v Česku," povedal ekonóm Lukáš Kovanda. Slovenskí zamestnanci berú priemerne viac než 40 tisíc českých korún...

1 0
možnosti
Foto

S těmi Slováky máte samozřejmě plnou pravdu a Slovák nám dokonce dělá i předsedu vlády a to se ani není schopen naučit správně česky...:-) Oslabení koruny proti euru pro ně asi nebude větší problém, protože pokud žijí v České republice, mají i většinu výdajů v korunách...

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,58
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik