Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J80a57n 13R94á53ž

16. 6. 2020 12:50

Když vláda uvažuje o podpoře zcela bezperspektivní a notně zadlužené firmy, jejíž úpadek má na chod státu a jeho sociální stabilitu zcela zanedbatelný dopad, už toto jednání nazvat jen(!) darebáctvím.

Tam jde totiž o velké peníze nejenom Jiřího Šimáně, ale i Andreji Babiše. Fakta: Servis letadel Smartwings se provádí v opravnách letadel Avia Prime, jejíž hangáry jsou v Polsku a Slovinsku. Spoluvlastníkem Avia Prime je Fond Hartenberg, což je součást firemního spletence, jehož majitel je svěřenecký fond premiéra Andreje Babiše. Takže jde o opětovný střet zájmů AB. Je totiž logické, že když nebudou stroje Smartwings létat a nebudou domovsky v ČR, ztratí opravny svěřenských fondů Andreje Babiše důležitého referenčního zákazníka. Nepramení odtud tedy babišova snaha tuto firmu zachránit?

2 1
možnosti

J59a88n 55R53á56ž

16. 6. 2020 12:54

Na konci první věty mi vypadlo slovo a tak má znít takto:....už toto jednání NELZE nazvat jen(!) darebáctvím.

1 0
možnosti

Ovšem mnozí z nás mluvíme o darebácích non plus ultra dlouhodobě!

Příkladů jsou stovky, od "maličkostí" až po podvody.

1 0
možnosti

R^R^R^

Dík za pravdivé informace! I když spousta našich občanů, nacucaných lží a nenávistí z desinformační hybridní války a podřízených desinformačních sereverů, Vám věřit nebude! Dík za pravdivý obraz naší společnosti!

3 1
možnosti

strucne a jasne, dekuji

uvidime, jak to cele "letani" dopadne

karma

5 1
možnosti

Souhlas. 14 letadel z toho pár sedících MAXů ne ní nic strategického. Vymáhat z tohohle majetkového a vlastnického guláše něco je v podstatě nemožné. Nepatří jim vůbec nic.

7 1
možnosti

Prosím!!! Nevyjadrujte se, když nic nevíte! Ale Vy nevíte opravdu nic! 14 letadel? Čtete a občas se donuťte k přemýšlení!

0 2
možnosti

Ono to má ještě jeden rozměr. Smartwings servisují v Avia Prime, které patří do Agrofertu. To je zřejmě jediné "strategické" na celém tom tyjátru.

14 1
možnosti

to jsem netusil

ale takhle to jakz takz smysl dava - teda smysl pro NEKOHO

2 1
možnosti
Foto

Podíl 49,9 procent ve Smartwings drží čínský státní fond CITIC. Podle Vika si však vážnost situace uvědomují a v případě, že by měl stát zájem, jsou ochotni jejich podíl předat státu za 1 korunu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/koronavirus-letecka-doprava-smartwings-dotace-uver.A200505_210251_eko-doprava_kou

Strategické je mít k dispozici flotilu letadel ;-)

0 7
možnosti

;-D Co je na tom pro český stát strategického mít flotilu dosluhujících nebo povinně uzemněných letadel na leasing?

8 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 10,03
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik