Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Zvýšení základní úrokové sazby o 0,75 procentního bodu na 1,5 procenta je prasárnička, která naopak poškodí českou ekonomiku.

Domácnostem, které čerpají úvěry na stavby se i úrok prodraží a zhorší se i finanční situaci všech firem, které po Covidu očekávali od svých bank alespn nějakou podporu. Místo toho je banky okradou při profinancování výroby i při pořízení investic. Ve světě je tato úroková sazba nyní na úrovni cca 0,75 %

My máme dvojnásobnou. Na přelomu milénia jsem měl možnost pár měsíců pozorovat dění v ČNB. Byl to hnus velebnosti, který nemůžu ani popisovat. Pravděpodobně to tam funguje vesele dál.

Proč tak razantní zvýšení ? Aby si ČNB záměrně zkomplikovala výrobcům život a vydělala si na posilování kurzu, který opět drasticky zasáhne naše exportéry.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
ZZ

Upřesnění - V eurozóně je tato úroková sazba nyní na úrovni 0,79 %

0 0
možnosti
MB

Inflaci chápu, jako rozhozené nůžky rovnováhy. V koloběhu je více peněz, než-li bylo vytvořeno produktivitou práce. Vše vynásobené Covidem a jeho dopady. Je neuvěřitelné, že lidé mají uloženo více prostředků, ne-li činí jejich dluhy! Jistě, jak kdo. Lze nahlížet různě. ČNB zdražila, aby nezdražili ti druzí ! ...

Vytvořily se 2 skupiny názorů. Ta odpovědnější, věřitelská říká - Chválabohu! Konečně jakási ochrana vkladů, zlevní se dovoz. Je to malé opatření, no něco.

Ta dlužitelská strana zase říká - Katastrofa! Naše závazky se prodraží! Sázka na inflaci, jako rozmělnění objemu dluhů, se nekoná! Jak máme srovnat, svá nasekaná alotria? Už je to v obřím rozměru! Rozhněvaný hlas moudrého Andreje a švarné Alenky ... !

5:2, je hlasování členů Rady. Jak asi hlasoval Aleš Michl? Člen Rady a poradce A. Babiše? Jak asi hlasoval ten člověk, který veřejnost chlácholil, že Inflace je cosi nepodstatného? Doplnil jmenované a sborem volá - Už ten Kalousek doblbnul i J. Rusnoka? To je jasná účelovka, spiknutí ! Situace - a teď babo raď - Álenko :-):-)

1 0
možnosti
Foto

Jak hlasoval AM je samozřejmě řečnická otázka... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 13,69
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik