Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je ovšem zapotřebí podotknout, že absolutní většina popisovaných přehmatů jde na konto minulých vlád. Ta poslední aktivita TOP09 je jen slabý "čajíček".:-)

2 0
možnosti

;-D

Tu ale nikdo nekoupí, ani darem si ji nevezme !

;-D;-D

0 0
možnosti

Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

Zdroj: https://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788360

A kde jsou argumenty a fakty ve Vašem příspěvku? T

Doložte například tvrzení, že nakupujeme naftu vyrobenou v Polsku z levné ruské ropy. Chcete říci, že Kralupy a Litvínov stojí? Nebo že tam nevede ropovod Družba? A že tím ropovodem neproudí ropa z Ruska?

Proč lžete? Máte to zapotřebí? Chcete kandidovat na prezidenta?

1 1
možnosti
Foto

Omlouvám se čtenářům za některá ne úplně přesná tvrzení, ale v žádném případě nejde o lži. Teze, že naftu "kupujeme z Polska" je literární zkratka a blog není vědecký článek. Přesně by bylo, že "naftu kupujeme od polské státní firmy, která ji vyrábí ve svých rafineriích z levné ruské ropy a některé polské rafinerie se nacházejí na území České republiky". Ropa, která proudí ropovodem z Ruska do Kralup a Litvínova patří polské státní firmě na základě smluv mezi Polskem a Ruskou federací. Česká Republika nemá žádný vliv na obchodní podmínky těchto smluv... Samozřejmě nemám žádnou potřebu lhát a na prezidenta letos nekandiduji...:-) Budoucí vítěz už je dávno znám... :-)

0 1
možnosti

Pidi strana, pod hranicí volitelnosti, nemá co požadovat.

3 1
možnosti
Foto

Vy zde ale sám sobě odporujete. Na jednu stranu kritizujete, že chce TOP09 prodat některý státní majetek a zároveň to sám podporujete (proč má mít stát pivovar atd.)

Vrchol demagogie pak je když návrh Topky dáváte do souvislosti s tím co prodala ČSSD

0 5
možnosti

Vytrháváte z kontextu. Tam je složitější úvaha - vlastnit 100% či ovlivňovat jiným mechanismem. Renault také z historických důvodů není soukromý jako Peugeot, dtto Volkswagen apod. Tendence všechno prodat se zrodila už v r.1990 kdy bezvýznamnou ČSSD vedl pan Horák.

0 1
možnosti

Za rozprodávání národního majetku by měl být trest za vlastizradu.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Ono je smutné, že v roce 2022 máme stále nedořešenou privatizaci. Proč by měl stát vařit pivo? Kdy začne chtít péct chleba a vyrábět pneumatiky? Budvar už měl být prodán v devadesátých letech, kdy měl mnohem větší hodnotu. A kdo s tím nesouhlasí, ať si udělá výlet do Plzně.

0 3
možnosti
Foto

Obávám se, že v 90. letech by byl Budvar prodán výrazně pod cenou přes překupníky. Zjistěte si jak probíhala privatizace Becherovky nebo Plzeňského Prazdroje a kdo na tom nejvíce vydělal...(český stát to nebyl...). Nejférovější by byl samozřejmě prodej přes burzu...

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 11,49
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik