Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČNB nemůže zabránit postupnému ničení konkurenceschopnosti českého průmyslu a zemědělství, které nastavila tato nezodpovědná vláda !

;-(

0 0
možnosti

Nalejme si čistého vína - ČR zkrachovala. Pravicová váda dělá levicovou politiku. Levice nadává vládě, že utrácí málo. Opozice nemá jiné řešení, jako to zadlužení ještě zvýšit. Stropovat se může, dokonce energie třeba zcela zdarma! SPD, Vrabelovi ap., nabízí řešení - systém opustit, vydat se neznámo kam, na Východ.

Nomura vystrkuje růžky, mezinárodní agentury poukazují na zřejmé - Snížení ratingu. Jistě, tato vláda je špatná. Tím, že prostě existuje. Sám bych to dělal lépe.Pravda, nevím jak, no rozhodně lépe! Připomínám, že po 1989 se zjevil pouze jeden - Miroslav M. Kalousek. Drze sdělil - "Mějme rozum, nemáme na to". Po právu byl smeten hněvem lidu. Bude lépe, znělo - jako heslo lépe. Peníze ztratily hodnotu, tak jsem je investoval do 3 aut dřeva. Kdysi PSM, dnes tedy spoření do skládky buku. Vážně, nechci vyvolávat paniku. Je dobré, být starej. Jó a zvyšte mi důchod. Letos to bylo chabé, pouze 3x (Kde nato brát) ? ... :-)

1 0
možnosti
Foto

ČR naštěstí ještě nezkrachovala, ale pokud nebudeme narůstající problémy řešit, tak se ke krachu budeme nebezpečně blížit...

1 0
možnosti
Foto

Tleskám za vtipný titulek a karma za obsah článku, s kterým víceméně souhlasím i když já jsem vždy patřil k lidem, kterým účetní ztráta ČNB nikdy nevadila. Proč? Protože čím byla větší ztráta, tak to znamenalo, že je líp pro občany ČR. Znamenalo to, že koruna posiluje. To už je ale hodně dávno...

1 0
možnosti

Nějak mi uniká, za co by měla ČNB platit komerčním bankám 170 miliard korun. ČNB si nepůjčuje od komerčních bank, to komerční banky si půjčují od ČNB. Tedy komerční banky v tomto případě úroky neinkasují, ale platí. Nebo ne?

0 1
možnosti
Foto

Komerční banky si ukládají u ČNB přebytečnou likviditu, aktuálně mají u ČNB uloženo přes 3 bilióny korun a dostávají za to od ČNB úrok (aktuálně p.a.).

1 0
možnosti
  • Počet článků 202
  • Celková karma 15,12
  • Průměrná čtenost 2189x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik