Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těch 1000,- bude vydáno dvěstě tisíc tak že budou mít hodnotu zase 1000,-kč.

0 0
možnosti
Foto

Již bylo vydáno 200 000 kusů a stále se najde někdo, kdo je ochoten za tu tisícikorunu zaplatit 2 i více tisíc. Nejsem expert - sběratel, ale za 1000 korun se již nikdy nepořídí.

0 1
možnosti

On Vás někdo nutí tu pamětní tisícovku kupovat? Mimochodem mám doma pětikorunu, která má cenu asi čtyř stovek.

2 0
možnosti
Foto

Nikdo nikoho k ničemu nenutí... Asi máte problém s pochopením smyslu psaného textu... K té pětikoruně Vám blahopřeji! Mimochodem mám doma desetikorunu, která má cenu jedné desetikoruny...:-)

4 0
možnosti

My měli jeden bon za 1 kč ze služebních cest.

1 0
možnosti

Veksl je veksl i v totalitní inflaci.....

Pokud se do tohoto Vašeho příspěvku začetla paní Šichtařová, tak si při jeho čtení musela nejenom sednout, ale nakonec i ulehnout....jo jen tak mimochodem ,,chcete tisícikorunu korunu"? Tak Mi pošlete pět tisíc a JÁ Vám obratem jednu zpět pošlu...

1 0
možnosti

Také nechápu vydávání podobných výročních bankovek.

A ještě víc je mi záhadné chování těch, co si je kupují - tedy kromě sběratelů.

Jak je vidět, dá se vydělat na ledasčem.

;-)

0 0
možnosti

Že to nechápete, je Váš boj.

0 0
možnosti

P71e35t48r 93S69t51r79a13i10t

15. 2. 2023 16:20

Vtipne ironický článek, který pobavil!👍

4 0
možnosti

Považuji takováto spekulativní vydání za neetická. V roce 2000 ČNB vydala speciální desetikoruny a dvacetikoruny, které jsou dodnes v oběhu, prostě se nejednalo o vydání pro spekulanty. Mezitím se vedení ČNB obměnilo a začalo fandit spekulantům. Napřed speciální dvacetikoruny, pak stovky a teď tisícovka. Správně by měla banka tisknout tento vzor bankovek jako náhradu za opotřebované oběživo a lidé by je měli dostávat v bankomatech a používat je jako normální platidlo. To by odpovídalo etice. Ještě by se to dalo zachránit, prostě tisknout tisícovky dál a do konce roku je už dávat jenom do bankomatů. Spekulantům by sklaplo.

2 0
možnosti
Foto

J96a95n 38S58v57a81t26e90k

15. 2. 2023 22:47

Spekulantům sklapne i tak, resp. sklapne těm, kteří si myslí, že bankovka vydaná v takovém množství bude mít do budoucna nějakou závratnou cenu - nebude, není to "modrý Mauritius".

Kdyby šlo o chybotisk, u kterého by se po vydání do oběhu ČNB rozhodla postupně tyto "chybné" bankovky postupně stahovat z oběhu, to by bylo jiné - tam bych tu snahu mít tu bankovku pochopil, takto ale spláče nad výdělkem ten, kdo si frontu nevystál, koupil na Aukru za přemrštěnou cenu domnívaje se, že jde o cenu, kterou ta bankovka bude mít i po letech.

Smysl to může mít pro sběratele, který sbírá veškeré typy vydaných bankovek - tam bych i pochopil, pokud to koupí za tu přemrštěnou cenu... ale on ten sběratel byl patrně i tak ve frontě. A kolik takových sběratelů v Česku asi tak bude? Stovky či alespoň vyšší desítky tisíc asi ne. Čili minimálně část lidí si to koupila proto, že doufá v nějakou vysokou cenu v budoucnu. Jenže ze tu vysokou cenu to koupí leda sběratel (a těch není mnoho, navíc byli patrně v té frontě) nebo blázen (těch je sice více, ale kdo chce kam, pomozme mu tam).

2 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 11,49
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik