Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neplatí "hlavní motivací je být znovu zvolen", ale urvi, co se dá.

0 0
možnosti

Koukněme se to Německa. Deutsche post neprovozuje jedinou pobočku, všechno to jsou smluvní partneři. trafiky, koloniály, markety. A no to funguje a tvoří se zisk. O naší hustotě sítě si přitom němci mohou nechat jenom zdát. Ze zákona je pobočka v sídle nad 2000 nebo oblasti nad 4000 obyvatel. Jak to tedy ti "chudáci důchodci" dělají ?. Úplne stejně funguje Zásilkovna, PPL atd. Může být pobočka v každé vesnici nebo i ulici, náklady kromě určité provize minimální

0 0
možnosti

A77l43e32š 83V44o72l95f

6. 4. 2023 19:49

Nemůžete srovnávat Českou poštu se Zásilkovnou a pod. To jsou jablka a hrušky. Pokud chcete srovnávat se Zásilkovnou, tak z pošty pouze balíkové doručovací služby a logistiku. To samé co provozuje Zásilkovna. A pokud srovnáte tyhle dva subjekty, tak pošta je také v zisku a nemalém a lehce konkuruje jiným balíkovým službám.,

0 0
možnosti

Perfektně popsán stav pošty. Situace se opakuje i v jiných odvětvích jako např. železnice, zdravotnictví apod. Do trychtýře se lejou další a další naše peníze a ty pak inkasují "rádobymanažeři" do svých kapes, či se ztratí v systému. zdánlivě to zde nepatří, ale je s podivem, že Finsko, které má 5,5 mil obyvatel dává na obranu více než 2,5%HDP , má jednu z nejvyspělejších armád v Evropě a přitom je na 3 místě žebříčku spokojenosti obyvatel, kteří evidentně neustále nenadávají, jak jim rostou ceny, či korupce....avotomtoje....

8 0
možnosti

Destrukce pošty probíhala od roku 1989 v několika etapách ve jménu stupidního názoru, že stát je špatný hospodář a že je nutné zprivatizovat co jen lze.

(Kdyby forma vlastnictví byla zárukou prosperity, tak by stále ještě prosperovaly firmy jako Enron, Lehman Brothers, u nás 12 bank a řada dalších firem.)

Takže se začaly vyvádět z pošty a privatizovat ziskové služby s tím, že pošta má zajišťovat jen služby ztrátové a tím, že vláda bude hradit ztráty z vnucených neekonomických podmínek fungování České pošty. To také - v nedostatečné míře - činí dosud.

Model rozkrádání státního majetku se od 90. let nezměnil:

- firmu je třeba přivést na pokraj krachu

- za pakatel ji hodit do klína spřáteleným subjektům s podotknutím, že stát na to nemá (jak by mohl mít, když jí ořezal příjmy)

- tito vzorní hospodáři si vezmou úvěry, propustí zaměstnance, firmu kompletně vytunelují

- spřáteleným politikům pak přispějí do kapes nebo stranických pokladen

Pošta nedopadne jinak.

13 0
možnosti

Stat je spatny hospodar a ma jen stanovovat pravidla a zajistovat nezbytne sluzby

Kdyby se to dodrzovalo, poklesla by korupce a neresili bychom diry typu CSA ci Ceska posta. Needektivni diry typu MHD jsou asi nutne

0 2
možnosti
Foto

J61i74r69i 78C65i51z

5. 4. 2023 21:23

Vas odstavec zacinajici: "Jak ale (ne)reagovala Ceska posta?" muzete pouzit na jakoukoliv cast rizeni tohoto statu. Shrnuto asi do par slov: "Kamaradicek, pritelicek, politicky trafikant a odpovednost 00 skrt tedy ....". A vesele se v tomto zpusobu rizeni pokracuje jakoby se nechumelilo. Uvedu maly priklad ze zdravotnictvi, protoze muj sport mi prinesl spoustu radosti, ale taky zraneni. Musite navstivit specialistu a tam mu nadiktovat vsechny svoje potize z drivejska, ktere zapise do vasi karty v PC. Prijdete k obvodnimu lekari a proces se opakuje, protoze propojeni mezi jejich PC neexistuje. A to je jen drobnost ve srovnani s kontakty pri navsteve nejakeho uradu, vsude vypisujete podobne formulare jak blazen, jen hlavicka se meni podle uradu. Digitalizace jen v predvolebnich slibech a na papire, jinak skvely kseft pro ruzne lobby patrici pritelickum na Kypru. Zaver: posta byla vedena stale stejne jako jeste pred r.89, jen manazeri a politici si dobre namastili kapsu. Jen podotknu, ze jeden mlady "politik" z ODS tvrdil v PrimaNews, ze CR patri k nejvyspelejsim statum na svete!;-D Nechci tomu chlapci komolit jmeno, melo souvislost se skopovym. Ale mamka s tatkou z nej maji urcite radost!

4 0
možnosti

J56i32r63i 54B97o60r

5. 4. 2023 17:34

Viděl jsem v Tv Prima Okamuru (nějak mě nejde napsat "pana") jak vehementně obhajoval 3000 poboček pošty a argumentoval že třeba rakouská pošta je rentabilní a silně vydělává. Zřejmě ze skromnosti ale zamlčel že má jen 1600 poboček na 9 000 000 obyvatel. Co by neudělal pro občana.

2 0
možnosti
Foto

Populismus bohužel u nás zabírá... Současná vláda to zjistila taky...:-(

8 0
možnosti
  • Počet článků 202
  • Celková karma 15,64
  • Průměrná čtenost 2189x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik