Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, ale taky nemáte.

Pravdu máte v tom, že je nám slibována už nějakých 25 let - vlastně byla potřebná od samého začátku, protože se systém moc nepovedl. Nemáte pravdu, ze "Vhodný čas .... jsme bohužel již nenávratně propásli - nikdy není pozdě, ale je to čím dál problematičtější a složitější.

Pravdou je, že důchodový systém je třeba co nejrychleji reformovat, není však pravdou, že kvůli této reformě by se musel ZÁSADNĚ měnit daňový systém ... který potřebuje reformu sám o sobě a vlastně také skoro od samého začátku.

Máte pravdu, že průběžný systém má řadu výhod, nemáte pravdu v tom, že se nedá rozkrást - viz Kalouskem zvýšená DPH na 21% k získání výnosu cca 60 mld. pro důchodovou reformu ... a kde jim je konec?

Reformu potřebuje CELÝ státní systém i jeho jednotlivé složky: důchody, daně, zdravotnictví, školství, informatika, sociální oblast, ... skoro vše. Stejně tak systém řízení státu, který obrovsky zbytněl a možná už víc než z poloviny pracuje jen sám pro sebe.

Pravdou je, že to není možné kvalitně zvládnout za jedno volební období. Také to nelze zvládnout v kooperaci s opozicí, protože příkopy jsou příliš hluboké.

Eo ipso: Dokud nás budou reprezentovat pavlačové drbny, profesionální odpůrci a kritici čehokoliv, hádači, pomlouvači, urážeči a nesnášenlivci všeho druhu, není na žádnou potřebnou a správně provedenou reformu šance.

Howgh.

9 2
možnosti
JL

Pane Pavle Machacku. Dekuji vam za vas prispevek. Snad poprve jsem cetl rozbor celeho systemu v CR. V cestine, kterou musi rozumet obcan s IQ jen 80%

Vy totiz jste to rekl jako pri rozhovoru u piva a nehledel jste zda prisedici je clenem ANO ci ODS. A pritom je to vse spravne "vymodelovano".

Nejkrasnejsi slova jsou v tretim odstavci od spodu. Snad jen treba zduraznit potrebu dat tu zakladni organizaci statu do organizace, kdy cely system se kontroluje castecne sam. Byl navrzen francouzem Montisquieu v knize "V duchu zakon" v roce 1748 a byl zakladem Ustavy USA (1787)

Nemusime vsak nasledovat to co je nekde zabehnuto. Ma-li nekdo navrh jiny, je treba ho slyset nebo cist. Ta diskuze je treba uverejnit.

Duchodova reforma je reformou vyberu penez a snaha je rozdelit tem, kteri se dostali do podminek systemu a maji narok na podilu, kterym prispeli do teto organizace.

Dnesni prubezne duchodove zabezpeceni je vsak vysmech naseho mysleni. Dnesni pracujici podporuji duchodce svojim vydelkem. Penezni zaklad duchodu v cele republice se vsak jen zvysuje bez ohledu, zda je konjuktura hospodarstvi ve state ci krize, kdy je utlum vyroby a tim i vydelku. Oddelujeme duchodce od rizika hospodarstvi, ale nemame moznost odstranit riziko pro ty, co ty penize MUSI vydelat, aby ty duchodce podporili.

Podminky vstupu do duchodu a jejich uprava, neresi ten zakladni problem. Ten se nachazi ve zvysovani vymeru duchodu pro duchodce a moznost tech pracujicich zajistit financni moznost pokryti duchodove nutnosti.

Reseni je tvrde a to hlavne pro duchodce. Riziko hospodarstvi v CR a take ve svete musi nest i duchodci. Cely svet je postaven na tomto riziku. Dal nebudu zabihat.

Znam a jsem clenem dvou moznosti mit duchod i s tim rizikem v hospodarstvi. Jiz 22 let. Ale o tom az priste.

Vsem preji krasny rok 2024.

0 4
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,59
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik