Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J62i53ř47í 59K27i78n62d12l

28. 12. 2023 20:51

Jeden neví, zda je to pro obveselení davu, anebo zda opravdu to dotyčný myslím vážně a pokud ano, tak nevím co tím chtěl básník říci.

0 2
možnosti
Foto

Je to pro obveselení i zamyšlení a chtěl jsem tím říci, že pokud se něco nezmění, tak nás čekají těžké časy a vyspělé Evropě se budeme dále jen vzdalovat...

3 0
možnosti
LC

Dobrý, ale ti turisté budou hlavně Číny.

1 0
možnosti
LK

L57u13b49o76š 32K51r95i39m36l

28. 12. 2023 12:25

Jestliže se autor pohybuje na kapitálových trzích jak říká, tak píše pěkné hlouposti. Jím zmiňovaných 700 miliard opravdu nechybí nechybí ve veřejných rozpočtech, protože nejsou příjmem rozpočtu. V nejlepším případě by mohlo do veřejných rozpočtů přitéct 19% z nich jako korporátní daň nebo 15-23% jako daň z příjmu fyzických osob.

3 1
možnosti
Foto

Chcete říci, že těch 700 miliard nechybí, ale přebývá? Samozřejmě chybí a nikde neříkám, že je možné celých 700 miliard přesměrovat do veřejných rozpočtů. Vkládáte mně myšlenky, které nemám a potom s nimi "úspěšně polemizujete"...Problém není těch cca 350 miliard na dividendách, ale těch dalších cca 350 miliard "daňových a ziskových optimalizací, které jsou v civilizovaných zemích nezákonné.

2 1
možnosti
MM

Přečetl jsem tento dlouhý , prý ironizující traktát a považuji ho za hloupý.

Dopustil jsem se jen svého názoru.

6 2
možnosti
MM

Pane Slováku, mimo téma.

Nevíte něco o svém souputníku a mém věrnému mínusáři panu Jurovi? Mám o něj obavu.

1 0
možnosti
Foto

Příliš se o politiku nezajímám, vlastně skoro vůbec. Přesto však mi připadá, přesto však mi připadá, že musíme držet nejen evropské, ale dokonce snad i světové prvenství. Když si odmyslím totalitní státy, tak mi vychází, že nutně musíme být na špici statistiky v hodnocení hlouposti politiků na jednoho občana. A určitě toto prvenství držíme i při přepočtu na plochu. Trošku se obávám, že i v občanském hodnocení nám hrozí "bedna".

Politici se na tato přední místa derou zejména tím, jak výrazně je odlišný jejich popis situace od reality, přičemž pozitivní nebo negativní zabarvení je již tradičně odvozeno od vztahu k vládnutí. Je až neskutečná troufalost, s níž občanům předkládají tvrzení, že ponurý černý kruh je jásavá červená přímka - to v případě vládnoucí partičky. Stejně neuvěřitelný předpoklad (pozitivních i negativních tvrzení) je, že co občan, to blbec.

S tím přímo souvisí občanské hodnocení, protože při pohledu z venčí se lze domnívat, že předpoklady vrchnosti jsou beze zbytku naplněny, neboť nejen tvrzení z kategorie výše uvedené, ale i útoky přímo dehonestující občanstvo, dokonce i voličstvo, zůstávají bez jakékoliv znatelné odezvy a citelného nesouhlasu.

I při takto zjednodušeném nástinu si troufám tvrdit, že skanzenem svého druhu jsme již desítky let a obávám se, že svůj systém cizelujeme k absolutní dokonalosti, kdy naprostá apatie a lokajství vytvoří ideální podmínky etablování nového typu demokratického zřícení: totalitní demokracie, v níž vládnoucí i opoziční představitelé budou stát řídit direktivními PR prostředky a občanstvo to bude okázale ignorovat intenzivním zájmem o počasí.

3 1
možnosti

Ne, že byste v lecčems neměl pravdu, ale trochu mě udivuje váš souhlasný tón s autorem článku, když jste předtím dal palec nahoru pod příspěvek pana Flašky.

0 1
možnosti
PZ

Pane autore, namísto nářků si sdněte do auta, vyražte po D8 kde se nikdo neplouží v levém pruhu stovkou a dojeďte do Oseka kde je Vámi zmiňovaný klášter kde k Vašemu údivu uvidíte kompletné zrekonstruovaný klášterní kostel. Žijete asi v jiné realitě, lež to není jen máte úchylku nevidět.....

3 0
možnosti
Foto

Nenaříkám, pouze provokuji a lehce ironizuji to, co se mně nelíbí...

3 0
možnosti
Foto

Nevím jestli je to pokus o humor, nebo zase jen jedovatá slina, ale v každém případě jste už nudný. Nicméně Vaše klaka Vás jistě pochválí.

8 7
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,72
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik