Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě vydání Lex Schwarzenberg bylo jedním z kroků na cestě k totalitě. Stát dal jasně najevo, že nerespektuje soukromé vlastnictví a hodlá ekonomiku řídit sám. Jak to dopadlo, víme. Opakování není vždy matkou moudrosti.

Zároveň nevím, proč by měl stát přebírat krachující firmu. Aby mohl sám se ztrátou těžit uhlí? Jakou to má logiku?

3 3
možnosti
ZB

Zřejmě jste si článek nepřečetl pozorně.

4 0
možnosti

Hm, ne.

A jako člověk dlouhodobě působící v akademické oblasti, předpokládám že ekonomické, byste měl vědět, že bankrot je zcela přirozenou a ŽÁDOUCÍ součástí zdravé ekonomiky. Pokud bráníme přirozeným bankrotům, bráníme zdravému vývoji ekonomiky.

8 1
možnosti

Ještě jedna věc. Itálie a Francie jsou státy, na kterých se má ukazovat, jak se ekonomika řídit nemá.

4 2
možnosti
VB

....a Lex Makovec ne?. Vaše argumentace se podobá lůze na Novinkách. To že si obléknete oblek neznamená, že vaše názory jsou seriózní.

3 5
možnosti
Foto

Klidně i lex Makovec...:-). Které mé argumenty se Vám nezdají? A jaké máte protiargumenty? Rád si je přečtu. A s tím oblekem máte naprostou pravdu...Zpíval o tom již V+W: Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka,...:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,86
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik