Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to přesně tak. Vlastně už dlouhou dobu nekupuji z ovoce nic jiného, než jen banány - spíše na zaplnění žaludku, než kvůli chuti. A např. v Albertu jsou banány takovej humus (buď jsou zelený už v regálu nebo podivně rychle shnijou), že už jsem se před nějakou dobou rozhodl kupovat banány i na to zaplnění žaludku jinde - jmenuje se to Kunratická stodola, dlouho to bylo jen v nějaké vesnici u Prahy, ale pak otevřeli pobočku hned vedle Albert hypermarketu ve stejném obchodním centru v Praze, tak to mám kousek ;-). Možná tam lze koupit i ostatní ovoce ve slušné kvalitě, někdy to zkusím.

1 0
možnosti

České sady vymizely, ale znáte důvod? Když jsme chtěli založit sad na vlastním poli, potřebovali jsme spoustu povolení - sousedi, Obecní úřad, životní prostředí, energetika, vodní toky a pod, dotaci na čtvrtinu hektaru bychom nedostali, pouze na celý hektar, spočítali jsme si náklady, oplocení a zpětná návratnost s dalšími finančního náklady a rychle jsme si to rozmysleli, neboť nebyli bychom schopni konkurovat cenou marketům, abychom nebyli ve ztrátě.

1 0
možnosti

Až na to PS souhlas. Ale řešení je velmi jednoduché, pane. Dělám to jako dříve. Nakupuju ovoce a zeleninu jenom v období, kdy zraje u nás. Pořád se dá sehnat, když se člověk trochu snaží a najde si své prodejce. Mám výhodu, že rajčata a okurky si pěstuju doma, většinu ovoce také. Ale i když se neurodí, na tržištích se dá od drobných pěstitelů koupit vždycky. Problém s tím, že se prodává ovoce a zelenina s chutí řepy nelze zastavit regulací. Hloupý zákazník vybírá, bohužel, hlavně očima a tak se mu chytrý prodejce přizpůsobí. To ale platilo i za komančů. Prodávali jsme i tehdy víc než několik desítek metráků jablek a lidi si k nám na zahradu jezdili vybírat z hromad přímo do bedýnek. Kilo za dvě kačky. Jabka musely být hlavně velké a barevné. To, že byly za týden třeba moučné a měkké skoro nikoho nezajímalo. Lidi na to časem musí přijít sami. Na bývalý režim vzpomínají se slzou v oku jenom komanči, hlupáci a stárnoucí nostalgici, kteří tehdy byli mladí krásní.

1 0
možnosti

Tak některé dražší druhy rajčat např.Brioso nejsou špatné chuťově - ať z Čech či Nizozemska/Belgie. Mohl jsem to před několika dny porovnat s tradičně pěstovanými na zahrádce a bylo to srovnatelné. O kolik je tam ale v těch průmyslových více chemie, byť "příjemné", nemohu posoudit. Meloun v zimě z Brazílie bude určitě jiný než současný z Maďarska. Na tom z Uher nevidím větší chuťový rozdíl než před 60 lety. Spíš mě trápí např. nízká kvalita pomerančů

0 0
možnosti

P.S.: a já volám po zákazu přitroublých článků, jejichž autoři mají ambice spasit svůj kousek světa socialistickou cestou zákazů a regulací ...

3 2
možnosti

A demokratéTicherova typu by nejraději zakazovali, to je pěkné.R^

3 2
možnosti
Foto

R^ Moje buňky si ty chutě (a nejen ovoce a zeleniny, ale všech poživatin) dodnes pamatují, proto se v obchodech u regálů s ovocem a zeleninou nikdy netlačím s ostatními. V zimě nekupuji rajčata, papriky, okurky apod, a ani teď v létě, pěstuji si je sama. V zimě je správné jíst jen ovoce a zeleninu skladovatelné, zakysané... Bylo správné, že v obchodech OZ za socialismu byly jen mrkev, brambory, zelí, ořechy, jablka, hrušky.

4 1
možnosti
Foto

K77a14r12e34l 71M50á33d70l44e

25. 8. 2016 13:09

Dlouhodobě se nám nevedou rajčata, i když v ostatní zelenině jsme přinejmenším průměrní. Včera jsem tedy v "našem" supermarketu koupil rajčata za akčních 16,90. Dovoz Holandsko, chuťově se nijak neliší od těch zimních. Na ochutnání bohatě stačí jeden pláteček. Čistě jen na lečo, když do něj člověk na dochucení hodí kostku bujónu.

3 0
možnosti

S nahnilým ovocem nebo zeleninou se občas v supermarketech setkám bez ohledu na krajinu původu nabízeného sortimentu. Ale hlavně, že jste si plivnul. :-/

1 6
možnosti
Foto

Asi máte problém s porozuměním psanému textu. Nemá žádnou potřebu si odplivávat, ale některé věci mně vadí, a tak o nich (někdy s mírnou nadsázkou) píši...:-)

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS