Diskuse

„Trh se mýlí...“ říká člen bankovní rady ČNB

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P38e20t68r 95H10a28n81á44k

14. 2. 2017 21:22

Pane Makovec,hlavní otázka je ovšem je, nakolik je politika ČNB v souladu se zákonem. Tenříká, že " Hlavním cílem České národní banky je péče o cenovoustabilitu.". Cenová stabilita je nula, to chápe každý normální člověk,prostě žádný růst, nýbrž setrvalý stav. ČNB si ale svévolně vykládá cenovoustabilitu coby setrvalý růst cen ve spotřebním koši o 2% p.a. Pokud by něcotakového chtěl zákonodárce, tak to tam mohl uvést pěkně takto explicitně. AbyČNB dosáhla svého pochybného cíle, v minulém roce zdvojnásobila peněžní zásobua způsobila růst dlouhodobých aktiv o desítky procent. To není žádná cenovástabilita. A je otázkou, jak by k tomu přistoupil soud. Neboť ČNB se má říditzákonem, nikoliv nějakými teoriemi.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi... Psal jsem to i v jednom svém starším blogu na téma ČNB...

http://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=541671

0 0
možnosti
MV

Po ukonceni intervenci, ktere prijde necekane, bude chybet likvidita, proto je mozne, dokonce pravdepodobne, ze kurs se nejdrive vysplha nekam k 28, aktivuji se tam stopy a pak teprve pofrcime dolu. Jde o to, jestli u toho bude CNB asistovat, nebo necha volny prubech k nejake hranici. Na 23.5 - 24 bude urcite zase zajimavy nakup pro vetsi hrace, nevim teda jestli se tyhle akce zucastni nejvetsi hraci jako DB, Barclays, kteri obchoduji jen majors, ale mensi fondy se muzou seredne spalit, nemluve o retailu... ;-)

0 0
možnosti
SS

tržním mechanismem všichni rozumí nabídku, poptávku a z toho se odvíjející cenu. vsadím se, že takto tomu rozumí i v čnb. takže není nutné psát sálodlouhé romány o tom, v čem se mýlí. stačí napsat, že PM si myslí, že po ukončení intervencí přetrvá poptávka po korunách (jen tak může pomocí trhu koruna posílit), zatímco LL si myslí, že díky tomu, že spousta investorů už koruny má, bude naopak vyšší nabídka korun. akorát, že LL svůj odhad odůvodnil, zatímco PM se odvolává na obecné teze. komu věřit víc?

0 0
možnosti
Foto

Já bych pro jistotu nevěřil nikomu...:-)

0 0
možnosti
JR

J70a49n 69R51á45ž

19. 1. 2017 19:09

Ad p.Bartoš. Trh se mýlit nemůže, protože funguje nezávisle.. Mýlí se jen lidé, kteří se domnívají, že zákony jeho fungování mohou násilím ohýbat. Zákony gravitace se také nezmýlily, když někdo vyhodí kámen do vzduchu s úmyslem "sestřelit" jablko ze stromu a on zatím proletí mimo a rozbije sousedův skleník.

1 0
možnosti
LC

Asi před rokem jsem na tohle téma poslouchal v TV rozumy jednoho z radních ČNB. Po ukončení intervencí prý dojde k posílení koruny v řádu desetihaléřů za několik let. A když to říkal, tak nebylo 1.dubna. Co si má pak člověk o takové instituci, jako je ČNB, resp. o členech její rady myslet.

1 0
možnosti
Foto

Hlasování o intervencích bylo v roce 2013 několikrát 3:4 proti intervencím a jednoho dne v listopadu se změnilo na 4:3 pro intervence... Z vystupování jednotlivých členů bankovní rady ČNB bylo zřejmé, jak jednotliví členové hlasovali...

1 0
možnosti
DB

TRH SE MÝLÍ NEUSTÁLE, protože nemá mozek a neumí myslet. Myslí jen lidé na trhu. A ti dělají chyby a někteří i úmyslně, aby zmátli konkurenty a z tohoto zmatení vytřískall nějakou finanční výhodu.

1 3
možnosti
ZH

Nějaké příklady neustále mýlícího trhu můžete poskytnout?

1 0
možnosti