Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nějak jste pozapomněl na skutečnost, že vydané dluhopisy Agrofertu se vůbec nedostaly na veřejný trh, protože je vzápětí všechny skoupil občan Babiš. To se vám zdá košer ? :-P

3 8
možnosti
Foto

Tzv. privátní emise dluhopisů se nesmí (pod hrozbou milionových sankcí ČNB) veřejnosti vůbec nabízet! Jsou ze zákona určeny pouze pro omezený, předem známý okruh investorů.

8 1
možnosti
JV

Pane Makovec, ono nejde pouze o to zdaneni uroku. Tady se p.Babisovi povedl jeste dalsi trik. Agrofert vydal v te dobe dluhopisy s neobvykle vysokym urokem (6%), namisto v te dobe beznych 2%. Agrofert nic neztraci - uroky da do nakladu. Osoba pana Babise takto z podniku vytahla nezdanenych 42 M Kc. Porovnameli to s dividendami, ktere jsou daneny 2x, jednou jako podnikovy zisk a potom u prijemce dani z prijmu, tak tam by ztratil aspon polovinu na danich z tech 42 M.

8 1
možnosti
VH

Opravdu byl úrok neúměrný? Proč nezasáhla ČNB - ta má tedy máslo na hlavě. ČNB má (mj.) dozor nad emisemi dluhopisů. A ta emise nebyla úplně malá.

6 0
možnosti
JH

J27i54ř38í 67H65a26r89t11l

13. 2. 2017 23:23

Pane Makovec, rad ctu vase clanky a moc dekuji za clanek ohledne korunovych dluhopisu. No bohuzel jsou u nas dve skupiny lidi, a proto to tu na diskuzi vypada tak jak to proste vypada. Na jedne strane koblihari a lide mdleho rozumu, take mezi ne patrim, kteri vedi, ze Babis nekomu slape na kuri oka a nekteri lide se ho snazi odstranit z politiky. No a na druhe strane je proste skupina, ktera si mysli o Babisovi sve a ty nikdy nepresvedcite. Capi hnizdo? Kdo nam tu cele roky drzel pri zivote anonymni akcie? Politici mezi kterymi byl Kalousek i Sobotka. O korunovych dluhopisech snad netreba psat, kdo to cele spustil. Zajimave je jak moc je mezi nama lidi, kterym vadi ze Babis neplati dane a jak oj*bava stat a pritom jsou stejne zarputile proti EET. To uz je fakt k smichu. O jednom si myslej, ze je podvodnik a spousta jinych podvodniku druhe skupine nevadi. Kdyz CSSD vladl Paroubek, tak tu byla nejspinavejsi kampan jaka tu kdy byla, ale letos nas nejspis ceka jeste neco horsiho.

10 4
možnosti
VK

Daňová správa nic prošetřovat dle mého názoru nebude. Nebo jenm jako - na nějakého chudáka. Protože žijeme ve středočeské kotlině...prostě v Kocorkově. Kdyby to prošetřovala a daně doměřovala ...včetně sankcí...tak by bylo vše OK a nic by se vlastně nestalo. Ale právo a spravedlnost tady (v té kotlině) jsou desítky let úplně mimo veškerou realitu.

0 0
možnosti
BV

Dopadne, to jako Čapí hnízdo - odložílo to, že to vyšetří OLAF

0 0
možnosti
Foto

No nic.... 1.) Přečetl jsem blog a nepochybuji o tom, že dostatečně vysvětlil vnímavým a chápavostí dostatečně fundovaným čtenářům podstatu věci takřka do detailů. Díky za něj pane Makovec. 2.) POCTIVĚ jsem přečetl diskuzi, ale kromě názorů vyjadřujících se podle úhlu pohledu, možná stranické příslusnosti, eventuelně podle náklonosti k té či oné zúčastněné osobě, jsem nezaznamenal žádnou reakci na vše řešící odkaz. A ten je, že kterýkoliv emitent byl povinen přezkoumat původ peněz použitých k nákupu dluhopisů. Pominu-li o kterého hlavního hrdinu tohoto příběhu se jedná (a ten to měl vzhledem ke svým právním možnostem určitě dobře ošetřené), vadí mi obecně skutečnost, že se časově účelově používají ke sdělením občanům této zemičky věci, o kterých v době jejich realizace, minimálně věděli, nebo možná i stejným způsobem provedli, osoby, které to dnes vytahují na světlo.

9 2
možnosti
Foto

Pane Dvořáčku, tvrdíte, že je vlastně všechno v pořádku, protože emitent Agrofert vlastněný a zastupovaný Babišem, měl povinnost přezkoumat původ peněz použitých k nákupu dluhopisů v roli investora Babiše? Nebo jsem Vaše sdělení pochopil nepřesně? ;-)

2 2
možnosti
Foto

Snažil jsem s článek pochopit, neni to můj obor, ale nezdá se mi, že se jedná o probabišovskou propagandu, spíše ho beru jako nezávisle faktický, který popisuje fakta.

32 1
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení, opravdu jsem se snažil bez emocí popsat celou záležitost, padni komu padni...

8 0
možnosti
JP

J79a10n 82P80a78v30l46í35k

13. 2. 2017 20:12

"Podvodníci si rádi pletou postup podle práva a jeho zneužití. Babiš zvlášť.", říká ten, který za všechno může, jak se snažil v Moravcově pořadu sdělit národu ministr financí 33x. Babiš, který má strach jít s Kalouskem do diskuse, jenom potvrdil svou úroveň zbabělce a podvraťáka, který se neštítí pomlouvat za zády. Doporučuji rozhovor s M.Kalouskem na Forum 24, kde věcně a srozumitelně vysvětluje účel korunových dluhopisů a na druhé straně jejich zneuži

8 15
možnosti
JR

Pokud je to trestné, tak by asi na Babiše směřovalo trestní oznámení...Kalouskova nenávist vůči babišovi nestačí.

8 1
možnosti
Foto

Nikdo, kdo té problematice trochu rozumí, ani Moravec s Niedermayerem netvrdí, že Babiš porušil zákon. Proto zatím nejsou důkazy, aby byly musí transakci prověřit finanční správa.

Jisté tedy zatím je, že podobně jako dalších cca 70 tis. emitentů využil Babiš možnosti daňové optimalizace prostřednictvím korunových dluhopisů. Onen sporný zákon pocházející z roku 1993 ovšem nevymyslel Kalousek ani Sobotka. Kalousek pouze tento zákon využil v roce 2011 pro vydání státních dluhopisů, ve prospěch státu, čímž ovšem zřejmě nechtěně upozornil i finanční žraloky na možnost vyhnout se placení daně za dodržení určitých zákonem stanovených podmínek...

V konečném důsledku tedy, předpokládám z dobré víry, nakonec vznikla státu "ztráta" v důsledku neplacení daní oněmi optimalizátory, mezi jejichž největší patří právě Babiš.

Kalusek je podle něj ten největší viník, který mu dopomohl k oněm zatím 52 mil. Kč.

V celé této kauze jde ale hlavně morálku, pokrytectví a střet zájmů ministra financí Babiše.

Dluhopisy Agrofert vydal v roce 2012, kdy Babiš byl již činný v politice. K jejich odkoupení Babišem, pouze Babišem, došlo až v roce 2014, tedy v době kdy již stál v čele MF a připravoval EET, které má daňovým optimalizacím zabránit drobným podnikatelům.

Dnes je Babiš, když mu opravdu teče do bot, ochoten dát 52 miliónů na charitu, nebo dokonce chartu77, je ochoten údajně protlačit parlamentem zákon, který od roku 2018 daňové optimalizace prostřednictvím korunových dluhopisů zdaní. Samozřejmě že moc dobře ví, že v tomto volebním období se mu to již nemůže podařit.

Na otázku proč s tím začíná až teď, klidně odpoví, že až teď to prasklo...

Oněch 70 tis. daňových optimalizací vč. té Babišovi, by měla prověřit finanční správa, která rozhodne zda byl, nebo nebyl porušen zákon. Komu ovšem podléhá finanční správa? Vysvětlil jsem dostatečně Babišův problém s morálkou, pokrytectvím a střetem zájmů?

14 8
možnosti
Foto

Od prvního ledna 2013 mělo dojít ke zrušení paragrafu 36, který otevíral možnost obejít daňové předpisy. Tři dny před zrušením uvedeného pargrafu provedl Babiš transakci k získání korunových dluhopisů, tím dostával 90 milionů ročně bez daně. On, který pronásleduje a likviduje drobné živnostníky, které označuje za zloděje, že neplatí daně. To nemluvím, že. od chvíle, kdy se z byznysmena Babiše stal ministr financí, dostalyjeho firmy za necelé dva roky dvě a půl miliardy korun dotací. Takprudký nárůst nezaznamenala žádná jiné soukromá firma.

10 2
možnosti
Foto

Babiš, že transakce v souvislosti s korunovými dluhopisy budou prošetřeny a že jeho daňové výhody z dluhopisů budou do konce letošního roku činit 52 milionů korun. Tyto peníze pošle podle jeho slov na dobročinné účely. „Pro mě 52 milionů korun nehraje roli,“ prohlásil. Tím nepovedeným zákonem, o kterém Andrej Babiš mluví, je novela zákona o dani z příjmu z července 2011, jehož šestatřicátý paragraf od té doby umožňoval zaokrouhlovat srážkovou daň na celé koruny. Úředníci ministerstva financí si záhy uvědomili, že paragraf 36 otevírá možnost obejít daňové předpisy. Pokud poplatník inkasuje úrok z korunového dluhopisu, nemusel by žádnou daň platit. Už v březnu 2012 předložil hospodářský výbor sněmovně návrh, aby další novela paragraf opravila. Vyhlášena byla v červnu, ovšem s platností až od prvního ledna 2013. Tři dny před tímto termínem využil možnost obejít daňovou povinnost Babiš, jehož Agrofert vydal desetileté korunové dluhopisy. Vydal jich tři miliardy a stanovil u nich šestiprocentní úrok. Babiš jich koupil polovinu a ročně tak dostává od své firmy nezdaněných 90 milionů korun. Ostatní se neprodaly.RvRv

1 1
možnosti
Foto

Jste jediný v celých Čechcá, jediný ekonom ,kdo tvrdí, že to, co udělal Babiš bylo legální.Vždyť i Babiš přiznává, že z těch peněz nepalit daně a jako odčinění je chce dát potřebný. Zatím neřkl, kde na to vzal peníze.

1 6
možnosti
SN

:-)....lPane Kindle, dám Vám jednu radu ! Nestresujte se, netrapte se, a podejte trestní oznámení ! Pak dojdete klidu. Moc bych Vám to přál ! !!

3 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,73
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik