Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nemohu si pomoct, ale SEC má pravomoce pouze v oblasti cenných papírů. finanční trh je však mnohem širší pojem-pokud chcete uvádět příklady, tak byste měl uvádět relevantní příklady. SEC třeba nemluví do kapitálové přiměřenosti, SEC nekafrá do burzovních obchodů, nemá ani právo mluvit do bankovního biznisu. mohl jste použít příklad země, kde maj dohled na přemnožení křečků (omlouvám se za poněkud expresivní výraz) mimo centrální banku a vyšlo by to nastejno.

0 1
možnosti
Foto

Byl jsem v 90. letech na stáži jak u U.S SEC tak i u tehdejší britské FSA, takže mám docela dobrou představu o jejich kompetencích a činnostech a křečky skutečně nedozorují...:-) To, že SEC "nekafrá do burzovních a bankovních obchodů" vám nakukal kdo? "...proposing securities rules, and regulating the securities industry, the nation's stock and options exchanges, and other activities and organizations, including the electronic securities markets in the United States..." Nechejte si to někde přeložit, abyste nebyl příště za neinformovaného...

0 0
možnosti

Jen drobnost:

Zahraniční společnosti, které prodávají v korunách (např. Vámi uváděné vodárenské) samozřejmě na kurzu prodělaly. Tedy pokud ihned své tržby vyzvedly a převedly na zahraniční měnu. Za slabou korunu dostaly málo. Pokud vydžely a počkaly na (budoucí) návrat k reálné ceně koruny, jsou na svém, nevydělaly.

Zahraniční společnosti, které prodávají dovoz (např. potraviny) dovezly za původní Eura, prodaly za původní ceny (inflace je prakticky až letos), zaúčtovaly si vyšší náklady na nákup (nižší daně), ovšem pokud korunu opět vyvezly, stejně prodělaly.

Vydělali pouze čistí vývozci.

2 0
možnosti
Foto

Vaše úvaha je správná... Některé zahraniční společnosti mají rekordní zisky, ať je koruna silná nebo slabá...:-)

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že ať udělá ČNB co udělá, tak je to u vás špatně. Vy byste mohl psát společně s Markétou Šichtařovou :-)

1 0
možnosti

P15a56v37e68l 49V86é76b26r

13. 6. 2017 16:23

Inu, kdo umí, umí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik