Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tradiční politické strany se zdiskreditovaly různými skandály, lidé již nehodnotí podle jejich správných vizí, programů, ale zda jejich představitelé nabízejí srozumitelná, jednoduchá řešení, proto asi měl úspěch zatím p. Babiš, nebo jiná hnutí. Politika by neměla být snadným způsobem obživy, vydělávání peněz, není to podnikání, ale služba občanům. Zatím to tak nevypadá ani v jiných demokratických zemích, kdo má peníze, může zastávat vysokou politickou funkci, standardní strany nemívají ve volbách většinu hlasů. Ideální politik by měl být vysoce vzdělaný člověk, pevného charakteru, s čistými úmysly. Najde se takový ? Lidé hledají nové osobnosti.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi...Pokud by byl většinový volební systém, tak by se občané mohli rozhodovat podle jednotlivých osobností, jejich znalostí, zkušeností morálky a osobnostní integrity. V současném volebním systému rozhodují o pořadí na jednotlivých kandidátkách a pořadí na "volitelných místech" stranické sekretariáty na základě zákulisních politických kšeftů...:-(. Proto je při volbě nových stran a hlavně nových osobností šance na změnu k lepšímu...

1 0
možnosti

P18e96t29r 50S82k38á46c36e32l

31. 8. 2017 21:47

K poslední větě - diskuze s neschopnými chlapci, kteří nás za 27 let přivedli tam kde jsme, je opravdu zbytečná. Oni nejsou schopni sebereflexe, natož empatie či projevu odpovědnosti za tento stav. Vinu budou vždy svalovat na ostatní strany a kolegy z Parlamentu a Senátu, i když se s nimi každý den kolem deváté hodiny žoviálně zdravili. Aby před TV kamerami do sebe řezali. Takže všem je potřeba dát nekompromisní výpověď a šanci dostane nová generace. Ti myslí a jednají jinak, líp.

2 0
možnosti
Foto

Oslabení "tradičních" stran a rozmnožení stran, které mají šanci vstoupit do Sněmovny, povede k její ještě vyšší impotenci a k posílení "žvanírny", která v ní panovala za minulých vládních kabinetů.

3 2
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že situace ve "žvanírně" se se vstupem menších stran nemůže stát horší, než je současná skutečnost... Ale třeba mám jen malou představivost...:-)

3 0
možnosti

Tusim to,

Krestane, socialisti, komunisti, i ods jsou jaksi tradicnimi. A vsechny jsou jaksi spjate s SSSR, tedy Ruskem a putinem.

1 1
možnosti

"Nevím, jestli to byl úspěch AB se svým projektem ...." On úspěch zpracoval nějaký projekt? Zájmeno 'svým' se vztahuje k podmětu.

Pokud jste měl na mysli, že to byl projekt AB, měla věta znít "Nevím, jestli to byl úspěch AB s jeho projektem ... "

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za připomínku, již jsem opravil...:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS