Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Monarchie. Alespon by se musely narovnat historicke krivdy a my bychom mely opet tri existujici zeme.

Ale... Nas problem je hlubsi. Na hodne dnesnich problemu bylo zadelano uz pred 99 lety pri revolucnim a jednostrannem zalozeni Ceskoslovenska. Byl to celek zalozeny na lzi, neuprimnosti a neprirozenosti. V tomto duchu tento stat akumuloval sve podivne cesty az dodnes. S nechuti se priznat a napravit nemuze clovek ocekavat jinych vysledku, nez ktere mame pred ocima.

0 0
možnosti
Foto

Místo nefunkční demokracie by určitě byla lepší monarchie, v čele s osvíceným monarchou... Ale stále ještě věřím, že republika a funkční parlamentní demokracie může fungovat...

0 0
možnosti
JL

Pekne jste napsal pane Makovce, Karel IV prislibil potvrdit privilegia stavum, urady v Cechach mely patrit Cechum, na Morave patrit Moravanum. Tak tomu bylo po cela staleti pres Masaryka az 1.1.1949 kdy vudce komunisticke strany a cs. prezident Gottwald vsecka privilegia zemskych samosprav zrusil a zavedl podle sovetskeho vzoru kraje, tak jak mu to Stalin naridil. Moznost napravy nastala po znovunabyti svobody v r. 1989. Doknce to prislibilo usneseni federalniho shromazdeni c. 190 povazujici zruseni zeme Moravsko-Sleske za akt nespravedlivy, protipravni poplatny centralne byrokratickee praxi komunistickeho rezimu v rozporu s principy demokracie a samospravy a tak podstatne prispel k deformovanmu vyvoji ceskoslovenske spolecnosti.

V roce 1998 min predseda Zeman predstavil statni usporadani "nove". Misto aby napravil nespravedlivy a protipravni akt zruseni zemskych samosprav rozhodl se navratit k 1.1.1949 a pokracovat v centralnebyrokraticke praxi a jeste vice deformovat spolecnost. Urady v Cechach a na Morave Cechum ani Moravanum nepatri, panuje centralnebyrokraticka praxe. Pokud bude Zeman znovuzvolen mame zaruceno pokracovani v deformovanem vyvoji.

2 0
možnosti
PS

K nadpisu - neuváděl bych na jeho konci otazník. Proč? S monarchií má náš národ dobré zkušenosti. Jak moc se totiž pan Jirásek mýlil a všichni jeho přihazovači s ním. 300 let nebylo dobou poroby. Za předmětné období naši předkové z vesnic žili v souladu s přírodou, ovládali minimálně dva jazyky (ve městě by neprodali). Více o tom viz v knize "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin" od dr. Sedláka z Brna. Do roku 1938 byla republika též skvělým obdobím, o podobný vzestup našeho hospodářství nyní usilujeme znovu. Ale pozor, nechoďme s bubnem na zajíce, nesvěřujme se s tím našim tzv. "spojencům", prosííím...

1 1
možnosti
JP

J72o11s45e16f 33P66o55t51r

2. 9. 2017 22:59

Pásy ve Škodovce běží stejně rychle jako v Německu, ale těch Škodovek zase tak moc není a v myslích českých dělníků a i manažerů převládá mantra "socialisticky pracovat, kapitalisticky žít" zcela v souladu se zděděným názorem, že podnikatel není ten co mi dává práci a peníze, ale vykořisťovatel, pro kterého navíc nehnu ani prstem. A podnikatelé vidí dělníky ne jako tvůrce jejich zisku, ale jako otrapy, kteří chtějí mzdu.

A právě to myšlení "pro kterého navíc nehnu ani prstem" (z obou stran) je příčinou toho problému. Vím to dobře, žiju v tom.

0 0
možnosti
PS

Jak z takového marasmu ven? Proč po roce 1990 neplní odbory svoji nezastupitelnou úlohu? To bylo slibů, jak se ve všem, tedy úplně ve všem (i odborech) budeme přibližovat vyspělé Evropě. Proč jsou lídři odborů nyní ve vysokých politických funkcích? Mýlím se, když si myslím, že je to za jejich loajalitu ke státu, potažmo k vládnoucím politikům? Konec otazníkům - zdravého rozumu je nám třeba. Všichni tedy musí jít k volbám a dát výpověď neschopným chlapcům ve vedení státu, kteří nás přivedli tam, kde jsme...R^

1 0
možnosti
LU

"Proč mají naši dělníci a pracovníci v továrnách zahraničních majitelů za stejnou práci třetinový plat? A řeči o nižší produktivitě naší práce neberu. Pásy v mladoboleslavské škodovce běží stejně rychle jako ve Volfsburgu u Volkswagena, nebo možná rychleji..."

Pán Makovec, a prečo majú zamestnanci domácich majiteľov nižšie mzdy ako zamestnanci zahraničných majiteľov? Viete koľko zarába napr. zamestnanec nemeckého zahraničného majiteľa Škoda, a aký je priemerný plat?

"Jako jsme za totality zestátnili i posledního ševce a drobného živnostníka, tak jsme po roce 1989 zprivatizovali a prodali prakticky všechno, včetně klíčových a strategických podniků (banky, pojišťovny, rafinerie, chemický a zbrojní průmysl, celou strategickou infrastrukturu, vodovody, plynovody, rozvody elektřiny, telekomunikace)."

Pán Makovec viete koľko zahraničné firmy odvádzajú na daniach do českého štátneho rozpočtu?

Na Slovensku sú najväčší platci daní zahraničné firmy, medzi ktoré patria aj banky, najväčšia banka slovenských majiteľov J&T má takisto ako väčšina sídlo v daňových rajoch na Cypre.

Odkaz na 50 najväčších platcov daní na Slovensku. Pán Makovec koľko je tam firiem so slovenskými majiteľmi?

https://ekonomika.sme.sk/c/20238918/pozrite-sa-ktore-firmy-platia-najviac-dani-do-statneho-rozpoctu.html

0 1
možnosti
Foto

Víte kolik odchází ročně na dividendách a jiných transferech do zahraničí? Víte, že je to v poměru k HDP nejvíce v Evropě (Irsko a Lucembursko je jiný případ)? Víte za kolik si zahraniční investoři klíčové podniky "koupili"? Často jen za jeden roční zisk? Jinak čeští a slovenští podnikatelé využívají k "daňové optimalizaci" stejné metody jako zahraniční vlastníci...

1 1
možnosti
PK

Chybně glorifikujete stav ekonomiky v r.1989. Vnitřní dluh byl obrovský, Lenárt objížděl západní Evropu a prosil aby nám půjčili. Na rozdíl od Klause přiznávám, že se stala řada excesů, zhaslo se aby noví vyvolení se stali miliardáři - ale i při lepším průběhu 90.let bychom zázračných výsledků nedosáhli.

0 1
možnosti
Foto

Četl jste můj blog? Co považujete za glorifikaci? Ten obrovský vnitřní dluh a zaostalou nekonkurenceschopnou ekonomiku, o které píši?

0 0
možnosti
  • Počet článků 202
  • Celková karma 12,68
  • Průměrná čtenost 2189x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik