Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JD je jen bílý kůň všech, co byli proti. Stejně jako ostatní kandidáti. Strana potřebuje vůdce, který umí vést, nikoli vůdce, kterého si vodí sponzoři. Takový se zatím na veřejnosti neukázal. Kromě Babiše, který si ale vedení vykláda po svém - nákupem svých příznivců. Drahoš strhnul tím, že byl proti Zemanovi. Jeho strana by zřejmě žila jen v době, kdy by byl Zeman na Hradě. Jinak s tím prostorem pro nové strany to asi nemusí být tak těžké, protože skutečných straníků existuje pár desítek tisíc, ostatní jen přelétají. Myslím, že strany zapomněly na nábory - není věrnějšího voliče než člena strany, který platí příspěvky. Ovšem stále se nesmí zapomínat na Babiše - ten ve své filosofii je zřejmě připraven své příznivce nakupovat i v zahraničí, prostě doveze pár desítek tisíc zaměstnanců Agrofert Group, dá jim práci a volební právo a má stranu.

1 0
možnosti
Foto

Drahoš, Horáček, Hilšer nová strana. Ale oni měli svůj program. Není nutné nic vymýšlet: 1. Urychlené přijetí eura 2. Dovedení do tvrdého jádra EU 3. Solidarita s uprchlíky. Stačí to napsat na billboardy.

1 0
možnosti
Foto

Asi jste sledoval jinou kampaň...:-) Nebo jste sedl na lep propagandě, kdy něco vytrhnete z kontextu, lehce posunete význam a potom proti tomu začnete tvrdě bojovat: Okamura s Babišem a Ovčáčkem z Vás musí mít velkou radost...

0 0
možnosti
Foto

Slušnost jako program je prý málo. Hmmmm......

Uvědomujete si vůbec, že to je neskonale víc, než doposud kdokoliv realizoval?

Je vskutku znát, že slušnost se v tomto státě nenosí.

1 2
možnosti
Foto

Bohužel jsem si nevšiml, že by pan Drahoš mněl nějaký politický program. Jen se představoval jako "slušňák" a to je zoufale málo!

3 0
možnosti
Foto

Program byl "antizeman" a to je skutečně málo... Ale málem to stačilo...:-)

0 0
možnosti

No, nevím jak se to bude líbit tomu našemu houfu pětiprocentních stran. V každém případě se to bude líbit ANO. Ale já mu fandím. Mohlo by se to jmenovat Strana slušných lidí. A programem bude mluvit slušně. Tři procenta zaručena.

1 0
možnosti
Foto

Tři procenta jen za slušnost by na začátek byly výborné... Znamenalo by to finanční podporu státu.:-) Ale myslím, že by to mohlo mít i na víc.

0 0
možnosti

...uvidíme s čím ale přijdou /loutkovodiči/ teda sponzoři a to je základní a herec to vykoná:-P:-P

2 0
možnosti

J15a59n 10R25á22ž

31. 1. 2018 18:12

Strana bez charismatického i věrohodného lídra nemá šanci, i kdyby měla program "stravitelný" pro 60% občanů. Ukázalo se to u ODS, ČSSD i TOP09. Drahoš byl jen králík vytažený z klobouku skupinou odsouzenou k věčným prohrám a vymodelovaný medií jako ryzí "antizeman". Svou roli splnil a za pár měsíců po něm ani pes neštěkne.

4 1
možnosti

slovo "věrohodného" jste klidne mohl vynechat.

Strany jako KSCM (vzhledem k historicke roli uspela i s Grebenickem), ANO (Babis), SPD (Okamura) jsou ukazkou toho, ze strana muze uspet i s neduveryhodnym leadrem.

4 1
možnosti

"Především by měla mít jasný program a moderní vizi pro budoucnost České republiky." Tak to byste chtěl po tom pravým;-D

2 0
možnosti
Foto

Chci to po všech, kterým není budoucnost České republika lhostejná...

0 0
možnosti

Nojo, pan profesor zvazuje. Neni to nejaka novinarska kachna?

2 0
možnosti

Nebo dokonce dalsi ze lzi pana cerstve zvoleneho?

1 2
možnosti
Foto

Ač nejsem příznivec Zemana, tak nápad pana profesora nepovažuji za nejšťastnější. Obávám se, že váš odhad "kmenových" příznivců je příliš optimistický.

Dalším, a to hlavním, kritériem (podle mne) je to, že prezidenta může dělat i člověk nevýrazný a nedůrazný. U předsedy politické strany jeto naopak obrovský hendikep. Zkrátka: na předsedu politické partaje nemá a jeho projekt by měl šanci pouze jako "vytlačení" slušného člověka na piedestal, kde mu aureolu budou tvořit manažeři, ovšem museli by to pojmout poněkud nekonvenčně. A to se nejspíš nepovede.

8 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím, silný a výrazný a schopný předseda strany je nad všechno ostatní... Problém je, když je i všehoschopný...

1 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik