Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P23e95t33r 62H33l89o43c87h

3. 2. 2018 11:40

Bulvarni nadpis, pane autore, neodpovidajici navic obsahu.

K meritu:CNB muze manipulovat se sazbami zcela libovolne.Za pokracujici uvolnene politiky ECB pouze poskodi domaci subjekty:ihned odriznutim zdroju, popr nahnanim do EUR uveru o neco pozdeji.

0 1
možnosti
Foto

Nadpis u blogu by měl zaujmout a nevím, co je na něm bulvárního... A obsah blogu odpovídá nadpisu...

K meritu: ČNB nemůže libovolně manipulovat se sazbami. Současné zvyšování sazeb nikoho reálně nepoškozuje a je návratem k normálu. Banky se fakticky topí ve zdrojích a úvěry v EUR si může v určité míře dovolit každý, kdo má alespoň částečně inkaso v EUR. Nikdo nikoho nemusí nikam nahánět a volby měny úvěru je otázkou ekonomické kalkulace,

0 0
možnosti

J10a46n 64R36á76ž

2. 2. 2018 19:29

Peněz, které nejsou nic jiného,než čísla na výpisu z účtů a v bilancích bank je nadbytek všude. V privátním sektoru i v bankách je neúměrné množství volných finančních prostředků a trhy jsou kvůli tomuto nadbytku všeobecně přehřáté. Ti chytří už vybírají zisky z investic na akciových a dluhopisových trzích a směřují převody virtuálních čísel, považovaných za peníze, ze svých účtů tam, kde je ještě perspektiva zisků, což se na nafouklém realitním trhu očekávat nedá.

Realitní trh zklidní ani ne tak zvýšené úrokové sazby, jako spíše koncem tohoto roku nebo počátkem příštího roku očekávané snížení růstu ekonomiky, souběžně se nutným zpřísněním požadavků ČNB na vyšší spoluúčast financování koupě nemovitosti žadatelem o hypotéku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 202
  • Celková karma 13,69
  • Průměrná čtenost 2189x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik