Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Již v článku nemluvíte pravdu, nebo jste opoměl? Obce dostaly zpět i své lesy a pod. Spolky také / Sokolové a další/. Názvosloví - lidé ale chápou restituce, jako plné vrácení. A to v tomto případě není /nejsou náhrady za živý a mrtvý inventář,znehodnocení staveb.../ okruh restitucí naplněn.

3 1
možnosti
Foto

Píši o tom, co navráceno nebylo a ne o tom, co bylo vráceno. To, že část majetku byla obcím a některým spolkům vrácena, považuji za správné, a proto není nutné se tím v článku zabývat.

1 0
možnosti
MB

Odpověď je složitá - Těžko říci takjz hlavy. Bylo by dobré se zeptat M. Zemana, proč vyprodal Banky do zahraničí? Zřejmě proto, aby ČSSD zase mohla bojovat o únik cca 300 miliard Kč ročně z ČR ven, za matkami. Miloš je vůbec udatný finančník! Odpuistil 75% dluhu kámošovi V. Putinovi,aby zbytek zmizel neznámo kam.Okolnosti kolem Nomury - Dovedla IPB k největšímu bankovnímu krachu v českých dějinách! Nyní zase přijímá stížnost KSČm na ministry Zahraničí a Dopravy. No dobře, já sipouze říkám, co s tím má prezident ČR společného? Zřejmě Skuteční Vládci naší Republiky se radí - kudy dále ... ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Česká spořitelna byla zadlužená a proto byla prodána, jinak by zkrachovala a lidé by přišli o své úspory. U nás nebyla žádná zkušenost s vedením bank. Pád IPB byl neoprávněný a Česko prohrálo arbitrážní spor s Nomurou. Česko byl uznáno, že je vinno. Poté však ministerstvo financí podepsalo s Nomurou smír. Kolik ČR vyplatilo Nomuře za smír je věcí tajnou, ale podle zpráv se jednalo o 3,65 miliardy korun. Nomura stáhla další žaloby.

3 1
možnosti
Foto

Nejedná se ale o žádné restituce, na to je nutné upozornit. Jedná se o nějaké odchodné, které bylo stanoveno ve velmi velkoryse pojatém určení, s čím jednotlivé církevní organizace hospodařily.

0 4
možnosti
Foto

Pokud někomu vracím dříve odebraný majetek, tak je to (i když někdy jen částečné) navrácení do původního stavu, cizím slovem restituce...

4 0
možnosti
Foto

Ať komunisté zaplatí nájem za čtyřicetileté užívání církevního majetku včetně penále z prodlení, a to může potom jejich kámoš Babiš zdanit.:-/:-)

4 2
možnosti
Foto

A to jako proč. Vždyť církev nebyla odloučena nikdy od státu, byla složkou státu.

1 1
možnosti
LS

Autorovi článku doporučuji seznámit se Zákonem č. 428/2012 Sb.,

Zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů, kde zjistí, že v případě církví se nejedná o restituce, ale především o vypořádání majetkových vztahů mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi.

2 1
možnosti
Foto

S příslušným zákonem jsem se seznámil již po jeho přijetí... A to "vypořádání majetkových vztahů" se realizuje formou restituce, případně peněžních náhrad...

3 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik