Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Opomnel jste tam jeden z faktoru, ktery muze hrat v budoucnu pozitivni roli. Samozrejme je otazka, zda, kdo a jak rozpozna, kdy je vhodna doba. Tim faktorem je to, ze tak obri objem devizovych rezerv muze byt pouzit na cilene posileni koruny (a pripadne i snizeni inflace do ciloveho pasma). Pripadne je to val na obranu proti utoku podobemu utoku Sorose na britskou libru.

Z hlediska dlouhodobosti, pokud predpokladame sblizovanim ceske ekonomiky se zapadnimi diky posileni kurzu, jakekoliv devizove rezervy vedou ke ztrate. Z hlediska kratkodobeho je ale nutno konstatovat, ze napriklad loni to byl zisk. Jak na kurzu, tak na vynosu nakoupenych aktiv.

2 0
možnosti
Foto

Nejsem příznivcem žádného ovlivňování devizového kurzu a jsem skeptický jak ve vztahu k možnému posílení koruny pomocí intervencí, tak i v případě úspěšnosti obrany proti útokům spekulantů typu Soros.

1 0
možnosti
MB

Souhlas, veškeré Intervence + zásahy ČNB jsou kontraverzní. Dá se chápat podpora Exportu - jako zachování prvku zaměstnanosti. Tento polštář pod dupu ovšem nedonutil k Inovacím. Proč taky - řeší to kurz Koruny + levná mzda. Zde nám svět opět uniká ...

Podobně je to na Hypotečním trhu. V kombinaci s nedostatečnou výstavbou - ceny ustřelují nejvíce v EU! Operace ČNB byla vlastně přímou pobídkou pro zahraniční investorfy, aby si za levný peníz nakoupili byty v ČR! Na konci celého procesu je zchudlý občan - Střádal. Dnes - Mládežník, bez schopnosti si zaopatřit vlastní bydlení! ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik