Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"...znehodnocení české koruny, které by mohlo vést až k případného státního bankrotu nebo urychlenému zavedení eura místo naší národní měny....";-D;-D;-D

Zdroj: https://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748202

Niekto si predstavuje vstup do eurozóny ako Hurvínek válku.

Viete koľko trvá zavedenie € od prihlášky do ERM II?

Česká húpačková mena už dnes nespĺňa žiadne kritéria, okrem zadĺženia do 60% HDP.

Eurozóna má celkom iné problémy ako riešiť ďalšieho žiadateľa o vstup do eurozóny, som zvedavý ako dopadne Chorvátsko, ktoré vlani podalo oficiálnu prihlášku do eurozóny. Chorváti plánovali zavedenie € v roku 2023, uvidíme či sa im to tak skoro podarí.

Konečné rozhodnutie o tom, či krajina môže zaviesť euro ako svoju menu, prijíma Rada Európskej únie. Toto rozhodnutie prijímajú predstavitelia všetkých krajín EÚ na základe návrhu Komisie a po porade s Európskym parlamentom.

https://www.ecb.europa.eu/explainers/tell-me-more/html/join_the_euro_area.sk.html

1 0
možnosti
Foto

Podmínky vstupu do eurozóny samozřejmě znám. Reálný je náš vstup v roce 2030, ale dovedu si představit urychlení a přijetí eura již v roce 2028. Aktuálně je pro exportně orientovanou ekonomiku, jako je naše, samostatná měna výhodou, protože její oslabení představuje fakticky podporu exportních firem... Samozřejmě i společná měna má své výhody (a nevýhody)...

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik