Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smim se zeptat proc jste takovy skarohlid?

INFAS hned za bukem se spokojuje s prdpovedi inflace kolem peti%

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jsem ještě velký optimista. Pokud se ruská okupace Ukrajiny protáhne na měsíce nebo roky, tak bude ještě hůře...

0 0
možnosti

Ale pánové Amerika je zadlužená až po uši, ale kdo to z nich vyrazí a jak?

To samé platí o €. Pamatujete 2008? Too big to fall?

0 0
možnosti

To, že si tu přejete, aby € zkrachovalo, ještě neznamená, že se to stane. A pokud ano, koruna nás nezachrání.

1 0
možnosti

J10i42r87i 24P57i74l87n32y

21. 3. 2022 10:57

Když už i expert ze státní banky vidí to, co vidí běžný občan, tak to ve skutečnosti bude ještě horší. A vláda nic nedělá, však ono to nějak dopadne a počkáme si až nás EU zachrání. Bože kam jste to voliči dali rozum?

0 0
možnosti

Několik let zpět ČNB korunu oslabovala a stálo to obrovské peníze. Dnes to dělá obráceně a bude to stát opět obrovské peníze 臘‍♂️.

1 0
možnosti

Ano, meziroční inflace bude vysoká, dokud se v kalendáři neposuneme do zimy, kdy ceny vyletěly nahoru. To je matematika, to není raketová věda. Můžeme jen doufat, že se ceny zafixují na nové úrovni a neporostou dále tímhle šíleným tempem.

Teď se ukáže, jak naše národní "výhodná" měna má své limity, když dojde na kritickou situaci. €zona má poloviční inflaci, úrokové míry hluboko pod těmi v korunové ekonomice, ČNB má více práce se stabilizací kursu měny.

Výhody malé domácí měny nás přijdou draho, protože my občané jsme na periferii, pro ČNB je důležitější vytvářet podmínky pro fungování otevřené, exportem podmíněné korunové ekonomiky, tudíž bude dbát daleko více o situaci v kase firem než v kase domácností.

Mám obavu, že výhody malé domácí měny se brzy překlopí do nevýhod. To, co v období konjunktury pomáhalo k vyšším ziskům, povede nyní k větším ztrátám.

Holt si budeme jezdit půjčovat na Slovensko a jednou skončíme jako Maďaři s forintem. Na buben.

0 2
možnosti

J58a79n 85R97á38ž

21. 3. 2022 10:09

Nepřehánějte, žádná polovina to není! Euro není žádnou výhrou v boji proti inflaci a obrovské dluhy členských zemí, se jednou zaplatit musí, což rozhodně tlumit inflaci nebude, spíše naopak. Až to nastane, bude lepší, když budeme mimo. :

Aktuální míra inflace v ČR je 9,9% a míra inflace v Eurozóně v únoru vystoupila na průměrných 6,2 procenta z lednové hodnoty 5,6 procenta. A to průměr výše inflace v eurozóně tlumí Španělsko a Portugalsko se svými 4,4%.

Na Slovensku byla lednová míra inflace 8,8% , tudíž stejná, jako byla v ČR. Jinými slovy, Vzestup inflace v Eurozóně je také strmý a jak je vidět vzestup inflace na Slovensku, tak Euro by nás od inflace rozhodně nespasilo.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS