Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud jsem se učil cenu určuje zákazník. Když bude cena zboží vysoká, tak zboží zákazník nekoupí. Takže výrobce půjde s cenou dolu a to do takového výše, aby zákazník zboží koupil a on vydělal.

0 4
možnosti
LH

jo to třeba u energii a PHM určitě platí....;-D

3 0
možnosti
OU
Foto

Ceny samozřejmě nepoklesnou. Asi jsem zapomněl napsat, že můj text se týká CPI (indexu spotřebitelských cen) a ne PPI (indexu cen výrobních prostředků). PPI se s časovým zpožděním projevuje v CPI, takže část růstu cen máme ještě před sebou. Samozřejmě souhlas, že náš problém je v nevhodné struktuře ekonomiky s kterou dlouhodobě nikdo nic nedělá...

0 1
možnosti
JM

J18a53n 33M83a19r54e77k

10. 6. 2022 6:17

Takže inflace nebude, ale ceny porostou?

0 0
možnosti
Foto

Inflace bude, ale nízká, takže ceny porostou pomaleji než dnes...

0 0
možnosti
Foto

Žili jsme si pár desetiletí nad poměry, protože politici neměli odvahu chovat se rozumně. Teď využijí ukrajinského oboustranného šílenství, na které to svedou a ceny s životní úrovní se dostanou tam, kde už dávno měly být.

3 1
možnosti
Foto

Nevím, kde sledujete další utrácení na dluh, protože situace je poněkud nepřehledná. Pokud však tím míníte příspěvky ohroženým skupinám, pak vám moc nerozumím.

1 0
možnosti
JD

Další utrácení na dluh? Vláda plánuje tříletý schodek 900 miliard korun.

Když to "dobře" půjde, tak i ten bilion udělají!

Situace je velice jasná!

1 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,73
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik