Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukrajinci chodí do důchodu,chlapi v 60 letech,ženy v 55 letech.....něco je tu špatně

3 3
možnosti
ZH

Mají asi o 8 let kratší dobu dožití (něco málo přes 70, platilo před válkou). Pokud se zavážete, že zemřete krátce po 70, pak také můžete jít do důchodu dřív. Já se k ničemu takovému zavazovat nechci, tak holt půjdu později než Ukrajinci, no.

1 0
možnosti
Foto

Mně třeba všechny vlády,okradly,a nejen mně,naší celou generaci,díky posunu věku odchodu do důchodu,o delší placení pojištění a daní....v mém případě...a to se týká mého ročníku,posunu 9 let PROČ

10 1
možnosti
Foto

Máme jako většina zemí průběžný důchodový systém. To znamená, že ti co pracují přispívají na ty, co jsou v důchodu. V Česku je momentálně.4,942.200 lidí, kteří pracují a máme 2 629 016 důchodců. Byla doba, kdy na jednoho důchodce přispívali čtyři pracující. Dnes jsou to dva. Za třicet let to bude vyrovnáno. Kde na to vláda vezme. V roce 2023 na důchody vydá stát skoro o 82 miliard korun víc než v roce 2022. což je cca. 725 miliard .

9 4
možnosti
Foto

Ještě před 100 lety pracovalo v zemědělství 20 % lidí. Kdyby tenkrát někdo řekl, že tam v budoucnu stačí pracovat 2 % lidí, tak by většina tvrdila, že vymřeme hlady... A nestalo se...

8 0
možnosti
Foto

Špatně . Správně by bylo ,,nejen tato země není pro sraby bez rozdílu věku"

3 0
možnosti
ZH

Důchodci se nyní mají nejlíp za celou dobu existence důchodového systému u nás, a to nejen absolutně, ale i relativně vůči těm, kteří je živí. Mluvit v takové situaci o okrádání je ... ehm ... na pár facek.

17 17
možnosti
Foto

J25i40r17i 34C54i63z

15. 6. 2023 19:55

Poprve a zcela jiste naposledy s vami souhlasim. Par facek, to by sedlo Projde to cenzore?

2 0
možnosti
JH

J31i13ř24í 95H72o51l64ý

15. 6. 2023 17:58

Koukám že bloger je král zlodějů co se domáhá výhod jedněch na úkor jiných.

Strkat ruce do cizích kapes, to mu jde.

8 17
možnosti
Foto

Chci jen stejné zacházení a ne diskriminaci podle věku nebo sociálního postavení. Ruce strkám zásadně jen do svých kapes...

3 0
možnosti
MK

Za minulé vlády se několikrát zvyšovaly důchody nad rámec zákona. Za covidu se zvyšovaly důchody tak často, že jejich poměr k průměrné mzdě stoupnul ze 40% na 50%. To jest mnohem výše než si může stát v naší finanční kondici dovolit.

Důchodci si rozhodně nemohou stěžovat a pokud se poměry vrátí na úroveň před covidem, tak se jim nic zlého neděje. Počítám že z tohoto úhlu bude situaci hodnotit i Ústavní soud a nic tak rušit nebude.

Závěrem cítím potřebu říci, že do důchodu už mi zbývá jen pár měsíců.

12 13
možnosti
Foto

Spletl jste si dobu... Každý, kdo se cítí být diskriminován si může stěžovat...

0 0
možnosti
JP

V dubnu mi skončilo penzijko, od 1.7. mělo pokračovat další. Nebude, dneska jsem ho byla zrušit. Bez státního příspěvku je to o ničem. Zrušení státní příspěvku důchodcům považuju za diskriminaci z důvodu věku.

8 7
možnosti

Pokud Vam jde o penzijni sporeni kvuli statnimu prispevku, tak potes koste. Vzdelani lide si do nej spori jen kvuli prispevku zamestnavatele. Jinak by bylo mnohem lepsi si akcie kupovat individualne. Penzijni sporeni, diky nadiktovane strategii, ma bidne vynosy

5 5
možnosti
OD

Jak Vás tak čtu, napadá mne otázka - "Je tato země ještě někoho jiného, než důchodců?"

Přestaňte prudit! Osm let jim šel stát na ruku jako nikomu jinému, kecají mladým do důchodů, do transformace průmyslu a do spousty věcí, které leží za horizontem jejich dožití, ,kecají do rodiny, vztahů, cpou své názory založené na pomluvách a předsudcích a otravují prostor neustálým brbláním a pruzením.

Jsou to ty generace, které svým loajálním mlčením a vegetativní žravou animalitou drželi tu bandu prostatických gerontů, která tu vládla ještě v časech, kdy okolo padaly ploty a zdi a dnes žijí dál podle socialistického "Ze společného urvi a drž co nejvíce a jakmile za to po tobě někdo něco bude chtít, tak se vymluv a zdrhni. "

Podívejte se na úroveň platů, na to, jak naše děti nemají kde studovat, na to, že po třiceti letech stále ještě nemáme spojení se sousedy na úrovni 21. století, nestavíme domy, tato země zaostává, protože většinu rozpočtu prožereme na mandatorních výdajích.

Tato země je jedno veliké gerontosárium, kde plné krmítko matadora je orákulem a ostatní mohou živořit za podmínky, že nebudou brát z pěstovného pro ten celoživotní geronto pionýrák, který tu všichni spolu financujeme.

A vy ještě budete útočnej?

Vaše drzost je trestuhodná, inu, všeho do času....

9 27
možnosti

Ja bych nebyl tak utocny. Stat selhava u vsech vekovych kategorii

16 0
možnosti

Někdo v minulosti sesmolil (nereálný) zákon o valorizaci důchodů, protože mu nejspíš vůbec nepřišlo na mysl, že inflace u nás může vystoupat až na 18%. Když je teď snaha dostat se s valorizacemi trochu do reálu, najednou někteří lidé (včetně autora článku) považují tento zákon za nedotknutelné dogma a mluví o "okradení důchodců". Přitom i s nižšími valorizacemi jsou důchody u nás v poměru k průměrné mzdě na nejvyšší úrovni za celou dobu polistopadového vývoje.

17 12
možnosti
Foto

Nekritizuji zákon, ale především způsob, jakým byl přijat a zdůvodněn. A samozřejmě populistické zvyšování důchodů nad zákonů úroveň, které předváděl Babiš byl ekonomický nesmysl. Poměr důchodů k průměrné mzdě v jednotlivých letech je na internetu (byl i 57 %...) v polistopadové době...

8 11
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik