Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen tak na okraj, aby se nezapomínalo.....

1/ ČEZ - napojení struktur (graficky)

http://www.nfpk.cz/_userfiles/soubory/mapa/9_cez.pdf

2/ Manažeři ČEZ si vyberou bonusy, Roman 677 milionů

7. ledna 2008

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/manazeri-cez-si-vyberou-bonusy-roman-677-milionu-fr9-/ekonomika.aspx?c=A080107_101755_ekonomika_spi 3/  Manažeři ČEZ vydělali za týden prodejem akcií 362 milionů 13. ledna 2008 Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/manazeri-cez-vydelali-za-tyden-prodejem-akcii-362-milionu-pj5-/ekoakcie.aspx?c=A080113_151732_ekonomika_jan

0 0
možnosti

....a nezapomínejme na celou energetikou rodinku!

Klausův syn Jan bude dohlížet na hospodaření ČEZ

Exkluzivně 26. ledna 2012

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/klausuv-syn-jan-bude-dohlizet-na-hospodareni-cez-f6d-/firmy-trhy.aspx?c=A120126_145710_firmy-trhy_nev

0 0
možnosti

Když u nás 1000 politiků, úředníků, novinářů, občanů mluví, poslouchá, píše, čte, diskutuje o něčem co se týká STÁTU,

část z nich při tom chápe STÁT jako "to jsme my občané", část jako státní aparát, část jako státní pokladnu, část jako kliku co je právě u vesla, část jako něco co lze donekonečna zadlužovat přičemž krev z toho neteče.

Řečník nevysvětlí co státem myslí, každý posluchač to chápe jinak, podle kontextu svého, nebo vsugerovaného řečníkem.

A podobně je tomu v rámci Evropy v době krize a koncentrování moci v bankovnictví. Když slyšíme na příklad o pomoci Řecku, není vůbec jasné zda se míní občanům v nouzi, státní pokladně, bankám řeckým, bankám německým a dalším cizím věřitelům, ....

Ve všem informování totální povrchnost, zmatenost, zamlženost, zamlženost záměrná. Jen v takovém prostředí, babylonském nepořádku, je možné a snadné státní pokladnu tunelovat stamiliardami ve prospěch zlodějů, ve prospěch soukromých cizích bank. V měřítku Evropy sanovat z rozpočtů států největší nadnárodní soukromé banky.

Jen v takovém prostředí se rodí drobné perličky jako ČEZ, restituce, podpora solárů, MUS, rozkrádání dotací, velké privatizace, atd. atd.

2 0
možnosti

V CEZu se deji dlouhodobe strasidelne veci, jiste skupiny i jednotlivci si obcas poradne namasti svoji kapsu na ukor drobnych akcionaru, statu i radovych obcanu-spotrebitelu. Je to hnus a uz by mel konecne nekdo byt "setnut".

2 0
možnosti

Z35d51e56n10a 64K84o49č36í

29. 1. 2014 21:01

Nejvyšší čas, že zavedené ministry financí, kteří dlouhodobě kryli tyto nešvary dnes vystřídal někdo jiný. !!

0 0
možnosti

Ach jo.

  Prodej akcií  n e b y l  realizován  n a   b u r z e. A to je velice  p o d s t a t n é !!!  Ty akcie koupil ČEZ. A vzápětí je zrušil na úkor "vlastního jmění" (pozor: to je účetní položka). Po této transakci zůstal podíl státu v ČEZu téměř na původní výši.

  A co transakce přinesla?  No přece peníze ČEZu za akcie.  Kdyby se stejný peníz, o který ČEZ "přišel" vyplácel jako dividenda, dostal by stát pouze oněch 70 %.  Doufám, že "jsem byl schopen své názory srozumitelně prezentovat".

0 1
možnosti
Foto

Ach jo.:-)

Pouze holá fakta: prodej akcií byl realizován na burze (prodávalo MF ČR). Podíl státu se po zrušení nakoupených akcií zvýšil. ČEZ nakupoval akcie na burze, a platil za ně (utrácel peníze). Vše se dá dohledat a na korunu nebo procento přesně kvantifikovat. Obecné doporučení zní: vyjadřovat se jenom k věcem o kterých něco vím. Vyhnu se tím možnosti, že bych byl považován za "neinformovaného" (mírně řečeno). "Kdybych byl mlčel moh´ sem být za filosofa, takhle jsem za vola" . Neberte prosím osobně :-).

1 0
možnosti

Kde jste prisel na to, ze kdyz bude bohatsi stat, ze jsou to i obcane. To proste neni pravda.

0 3
možnosti

M20a19r76e42k 51K47r95o33l77l

29. 1. 2014 16:09

Vychází ze zkušenosti, že když tady státu patřilo vše, tak byli lidé nejbohatší :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,72
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik